Nederlandse Vertegenwoordigingen, China

Douane

Op de ambassade is een douaneattaché geplaatst die deel uitmaakt van de economische afdeling. Deze persoon levert een bijdrage aan een verdere intensivering van de sinds 1991 bestaande bilaterale samenwerkingsrelatie tussen de Nederlandse en Chinese douaneadministraties.

Opleidingen (o.a. op het gebied van management) beslaan een belangrijk terrein binnen deze relatie. Naast het gebied van douanefraudebestrijding in brede zin wordt de douaneattaché onder andere ingezet bij de uitvoering van de gezamenlijke pilot van de EU, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en China voor de totstandkoming van zogenaamde “Smart and Secure Trade Lanes” tussen een aantal Europese en Chinese zeehavens. Deze pilot is van belang voor de economische relatie tussen de EU/Nederland en China. Gestreefd wordt naar een effectieve douanecontrole met inzet van de modernste technische middelen en maximale facilitering van het handelsverkeer, terwijl tevens veiligheidsaspecten een belangrijke rol spelen.

Voor informatie over douaneafhandeling neemt u contact op met de douanetelefoon in Nederland. Meer informatie over importeren en exporten vindt u op de Zakendoen in China website van de economische afdeling.

Contact

Douanetelefoon Nederland
Bellen vanuit Nederland 0800 0143
Bellen vanuit het buitenland (+31) (0)45 574 3031

Let op: deze nummers zijn bereikbaar tijdens Nederlandse kantooruren.