Nederlandse Vertegenwoordigingen, China

NieuwsRSS

191 t/m 200 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

191 MVO meer dan ‘common sense’, een ‘must’ voor bedrijven in China

Afgelopen zomer heeft het ambassadenetwerk in China een nieuwe MVO-gids gepubliceerd voor Nederlandse bedrijven en hun Chinese partners. In de tweede helft van 2014 organiseert de ambassade drie seminars over thema’s uit de gids om bedrijven te ondersteunen bij hun inspanningen om zaken te doen met oog voor ‘people planet & profit’. De seminars worden georganiseerd in samenwerking met BenCham.

192 Minister-president ontvangt beoogd minister van Buitenlandse Zaken

Minister-president Rutte zal op vrijdag 17 oktober a.s. een gesprek voeren met beoogd minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders. Het betreft het gebruikelijke gesprek met een kandidaat-bewindspersoon.

193 Consulaat-generaal Shanghai gesloten op 10 oktober

Het consulaat-generaal in Shanghai zal gesloten zijn op vrijdag 10 oktober wegens een heidag. Vanaf maandag 13 oktober bent u weer van harte welkom op het consulaat.

194 Nederlandse vertegenwoordigingen gesloten tijdens nationale dag

De Nederlandse ambassade en de consulaten-generaal in China zijn gesloten van woensdag 1 oktober tot en met vrijdag 3 oktober in verband met de Chinese nationale dag. Vanaf maandag 6 oktober bent u weer van harte welkom op de posten.

195 Online verkiezing Mensenrechtentulp 2014 van start

De online verkiezing voor de winnaar van de Mensenrechtentulp 2014 is vandaag van start gegaan. De verkiezing duurt tot vrijdag 10 oktober. Iedereen is welkom om zijn of haar stem uit te brengen op de kandidaat die hen het meest aanspreekt.

196 Beijing Queer Film Festival op de Nederlandse ambassade

In het weekend van 20 en 21 september was de Nederlandse ambassade in Peking tijdelijk omgevormd tot een filmhuis ter gelegenheid van het 7de Beijing Queer Film Festival.

197 Jiangsu Friendship Award voor NBSO Nanjing

Roeland Schuurman, chief representative van het Netherlands Business Support Office (NBSO) in Nanjing, heeft op vrijdag 19 september de Jiangsu Friendship Award uitgereikt gekregen uit handen van Jiangsu vice gouverneur Mr. Zhang Lei. De prijs werd toegekend voor de inzet van Roeland voor het verstevigen van de goede banden tussen de provincie Jiangsu en Nederland. Het toekennen van deze prijs geeft erkenning aan het harde werk van Roeland en het NBSO in Nanjing.

198 Chinees-Nederlandse samenwerking in duurzame stedelijke ontwikkeling

Afgelopen maandag is de 2014 editie van Towards2050: Developing a Sino-Dutch Approach for Sustainable Urbanisation van start gegaan in Beijing. De komende twee weken staan in het teken van Chinees-Nederlandse samenwerking op het gebied van duurzame stedelijke ontwikkeling. Het programma bestaat uit workshops en seminars waar Chinese en Nederlandse ontwerpers en experts aan deelnemen en is onderdeel van de Nederlandse bijdrage aan de Beijing Design Week.

199 Prinsjesdag

Op de derde dinsdag in september (Prinsjesdag) overhandigt de minister van Financien de Miljoenennota en de rijksbegroting aan de Tweede Kamer.

200 Begaan met ‘people, planet & profit’

Naarmate de economische banden tussen Nederland en de Volksrepubliek China worden versterkt, wordt het steeds belangrijker hoe wij met elkaar zakendoen. Zowel in Nederland als in China is het van belang om als ondernemer het juiste evenwicht te vinden tussen ‘people, planet & profit’. De vernieuwde MVO China Gids 2014, die wordt uitgegeven door het Nederlandse economische netwerk in China, geeft een goed beeld van de ontwikkelingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen in China en in Nederland.