Nederlandse Vertegenwoordigingen, China

Beijing Design Week 2013

Amsterdam Guest City: “Design goes Dutch”

Amsterdam staat dit jaar in de schijnwerpers en vormt het middelpunt van gesprek als gaststad van de Beijing Design Week 2013, die plaatsvindt van donderdag 26 september tot en met donderdag 3 oktober. Amsterdam presenteert een “Design goes Dutch”-programma met een keur aan multiplatform-evenementen, tentoonstellingen en workshops. Nederlandse publiekstrekkers en topdesigners zullen te zien zijn in het Capital Museum, Dashilar, Beijing Temple of Confucius & Imperial College Museum en het China Museum of Digital Arts.

Marcel Wanders’ geknoopte stoel, Gerrit Rietvelds rood-blauwe stoel, Hella Jongerius’ vazen: Dutch Design is wereldberoemd. Dutch Design biedt creatieve oplossingen voor hedendaagse vraagstukken - van de allerkleinste details tot aan grootschalige stedenbouwkundige problemen - en voert zo gaandeweg een innovatieve aanpak door in design in het algemeen.

Door middel van de mogelijkheden die de rol van gaststad biedt, stelt Amsterdam – met Marcel Wanders als boegbeeld van de delegatie – zich op als ambassadeur van een geïntegreerde, interdisciplinaire aanpak van design. Zo creëert Amsterdam een platform voor het versterken en verdiepen van de vriendschap en samenwerking tussen Peking en Amsterdam. “Design goes Dutch” draait om het bieden van een ontmoetingsplaats waar designers uit Amsterdam, Peking en de rest van de wereld elkaar treffen om gezamenlijk tot oplossingen voor nijpende, hedendaagse en toekomstige problemen te komen.

Design Goes Dutch

De hoogtepunten uit Amsterdam Guest City “Design Goes Dutch” programma zijn:

Date Event Location
25 Sept. – 3 Oct. SALON/BJ Various locations in Dashilar
26 Sept. – 31 Oct. Stedelijk Museum Amsterdam Presents Marcel Wanders and Benthem Crouwel Capital Museum
26 Sept. – 27 Oct. Peking Express Beijing Temple of Confucius & Imperial College Museum
27 Sept. Design goes Dutch openingsfeest The Blue Tank @ 751 D Park
28 Sept. – 5 Oct. Made by US China Museum of Digital Arts
28 Sept. Towards 2050: Developing a Sino-Dutch Approach for Sustainable Urbanisation TBC
26 Sept. – 3 Oct. Starting Something L Building, 751 D-Park, No.4 Jiuxianqiao Road, Chaoyang District, Beijing
6 Sept. – 26 Oct. Rubber Duck Beijing

6 – 23 September: Beijing Garden Expo,
26 September – 26 October: Summer Palace

De Beijing Design Week 2013 en gaststad Amsterdam op de Beijing Design Week worden mogelijk gemaakt door de ambassade in samenwerking met haar vele partners, waarvoor onze dank. Towards 2050 wordt gefinancieerd door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.