Nederlandse Vertegenwoordigingen, China

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Toespraak Timmermans in VN Veiligheidsraad

Verklaring minister Timmermans tijdens de bijeenkomst van de Veiligheidsraad op 21 juli 2014 in New York over de vliegtuigramp met MH17 in Oekraïne. De toespraak is in het Engels uitgesproken.

2 Vliegramp Oekraïne

Nederland is diep geschokt door de verschrikkelijke ramp met vlucht MH17. Wij treuren om iedereen aan boord, waar zij ook vandaan kwamen. Wij leven mee met al hun dierbaren, vrienden, collega’s en bekenden. De Nederlandse regering doet er alles aan om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen voor de nabestaanden. Nederland maakt zich sterk voor een internationaal onafhankelijk en transparant onderzoek en roept alle betrokken partijen op hier directe en volledige medewerking aan te verlenen.

3 Verklaring van minister-president Rutte n.a.v. het neergestorte vliegtuig boven Oekraïne

Verklaring van de minister-president naar aanleiding van het vliegtuig dat boven Oekraïne is neergestort.

4 Nederlandse Butler Academie opent dochterschool in Chengdu

De Internationale Butler Academie, opgericht in Valkenburg, heeft een nieuwe campus geopend in Chengdu, in de provincie Sichuan in Zuidwest China. Op 10 juli woonden meer dan 200 genodigden de officiële opening bij van de International Butler Academy China. Het nieuwe instituut zal ongeveer 175 butlers per jaar opleiden.

5 Getalenteerde Chinese studenten ontvangen Orange Tulip Studiebeurs

Op 21 juni jl. werd een groep van getalenteerde Chinese studenten in het zonnetje gezet. Tegen de achtergrond van afbeeldingen van oranje tulpen werden op de ambassade Orange Tulip Scholarship (OTS) Programme certificaten uitgereikt aan deze enthousiaste studenten die met steun van sponsoren, Nederlandse hogescholen en universiteiten, de kans krijgen om hun vervolgstudie in Nederland te volgen. In totaal hebben 16 Nederlandse sponsoren een bedrag van EUR 560.000 beschikbaar gesteld aan 46 getalenteerde studenten.

6 Shanghai Fudan University wint mootcourt in Den Haag

Op 13 juni jl. heeft Shanghai Fudan University de finale van de Chinese versie van de “International Criminal Court (ICC) Moot Court Competition” gewonnen. De drie beste teams uit China waren naar Den Haag afgereisd voor een studiebezoek van een week.

7 Chinese markt voor Nederlandse zorgkennis

Volgens onderzoekers is de Nederlandse gezondheidszorg de beste van Europa. Reden voor landen als China om zich te verdiepen in het Nederlandse succes. Door de sterk groeiende middenklasse verlangt China naar een betere gezondheidszorg.

8 Forum benadrukt belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen

Op woensdag 18 juni vond in Peking het Sino-Dutch CSR International High-Level Forum plaats. Het forum werd geopend door plaatsvervangend ambassadeur André Driessen. In zijn openingsrede benadrukte dhr. Driessen het belang dat Nederland en China hechten aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) met het oog op de verdere ontwikkeling van beide economieën.

9 Nederlandse ambassade opent deuren voor studenten en jongeren

Afgelopen vrijdag was de Nederlandse Ambassade in Beijing open voor bezoekers tijden de jaarlijks terugkerende open dag. Deze dag wordt georganiseerd in het kader van de ‘EU Open Dagen voor Jongeren’.

10 Bekijk het WK voetbal 2014 in Shanghai

Beste Oranjefans! De Nederlandse Vereniging Shanghai nodigt jullie uit om allen Nederland door de groepsfase te juichen en wel bij Zapata's dat O'Malley's 2014 World Cup organiseert! Hiervoor worden 150 tribuneplaatsen en een ruim aantal zit/staanplaatsen geïnstalleerd rondom een big scale HD projector op de terrasruimte tussen Sacha's en Zapata's, kortom de beste plek om Oranje toe te juichen!