Nederlandse Vertegenwoordigingen, China

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Half miljard euro aan Chinese orders voor Nederlandse ondernemingen

Tijdens de handelsmissie van minister Ploumen naar China zijn door Nederlandse- en Chinese bedrijven diverse contracten plus een aantal verklaringen voor intensieve samenwerking getekend. In totaal hebben de twaalf overeenkomsten een waarde van minstens een half miljard euro. De verwachting is dat de opbrengst de komende jaren nog aanzienlijk verder oploopt.

2 Ploumen pleit voor bredere dialoog met China

Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) wil de relatie met China verbreden van handel naar de aanpak van wereldwijde thema's. Zoals het opstellen van nieuwe ontwikkelingsdoelen, het bevorderen van gelijke rechten van vrouwen en het effectiever inzetten van ontwikkelingshulp. Dat zei ze dinsdag in een speech op de Fudan Universiteit in de Chinese stad Shanghai.

3 Topsector agri & food start Holland Center in China

Minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft maandag in Shanghai het startschot gegeven voor het Holland Center in China. Het centrum is een initiatief van het bedrijfsleven in de topsector agri & food en heeft tot doel het succesvol zaken doen van Nederlandse bedrijven in China te vergroten.

4 Amsterdamse missie in China

Van 27 oktober tot en met 1 november brengt een delegatie van Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en culturele instellingen onder leiding van burgemeester Van der Laan een bezoek aan China. De burgemeester bezoekt de steden Guangzhou, Shenzhen en Peking. Wethouder Kajsa Ollongren (Economie, Kunst en Cultuur) en wethouder Dennis Straat van Zaanstad zijn eveneens onderdeel van de delegatie. Met meer dan honderd deelnemers is dit de grootste delegatie vanuit Amsterdam aan China ooit.

5 SMIC en ASML tekenen overeenkomst ter waarde van 450 miljoen Euro

Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC), de grootste en meest vooruitstrevende producent van ‘integrated circuits’ (IC) in China, en ASML, ’s werelds meest toonaangevende leverancier van lithografische systemen uit Eindhoven, tekenden vandaag een ’volume purchase agreement' voor de levering van deze systemen. De overeenkomst heeft een geschatte waarde van 450 miljoen Euro en maakt onderdeel uit van een strategische samenwerking tussen de twee bedrijven.

6 Ploumen naar China voor handel en ontwikkeling

Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) reist van maandag 27 tot en met donderdag 30 oktober naar China. Met de minister reizen ruim 30 bedrijven mee, onder meer uit de sectoren logistiek, gezondheidszorg en agro. In samenhang daarmee zal de minister ook spreken over de rol die bedrijven en overheden kunnen spelen op het gebied van een duurzame productie.

7 Nederland in Mensenrechtenraad Verenigde Naties

Het Koninkrijk der Nederlanden is vandaag in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) voor de periode van 2015-2017 gekozen in de Mensenrechtenraad. Minister Koenders (Buitenlandse Zaken) juicht het Nederlandse lidmaatschap toe: ‘Dit onderstreept het belang dat Nederland hecht aan mensenrechten, overal ter wereld.’

8 Consulaat Chongqing gesloten op 24 oktober

Het Nederlandse Consulaat-generaal in Chongqing is gesloten op vrijdag 24 oktober in verband met een heidag. Op maandag 27 oktober is het consulaat weer open volgens de reguliere openingstijden.

9 Bert Koenders benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken

Koning Willem-Alexander heeft Bert Koenders benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken. Op vrijdag 17 oktober 2014 is hij op Paleis Noordeinde door de Koning beëdigd.

10 Mededeling van het Kabinet van de Koning

De minister van Buitenlandse Zaken, drs. F.C.G.M. Timmermans, heeft Zijne Majesteit de Koning verzocht hem met ingang van heden, vrijdag 17 oktober 2014, ontslag te verlenen als minister van Buitenlandse Zaken.