Nederlandse Vertegenwoordigingen, China

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Cleveringa-lezing in Shanghai, 1 december

Ook dit jaar vindt in Shanghai weer de Cleveringa-lezing plaats. Met deze lezing wordt rond eind november over de gehele wereld de protestrede herdacht waarmee professor Cleveringa aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, op 26 november 1940, in verzet kwam tegen het ontslag van zijn joodse collega professor Meijers.

2 Consulaat-generaal in Chongqing officieël geopend

Op 21 november is het consulaat-generaal van Nederland in de West-Chinese stad Chongqing feestelijk geopend. Met deze nieuwste vertegenwoordiging telt het Nederlandse economische netwerk elf vertegenwoordigingen: naast de ambassade in Peking, de consulaten-generaal in Shanghai, Guangzhou en Hongkong en de zes Netherlands Business Support Offices (NBSO’s) in de Chinese steden Dalian, Jinan, Qingdao, Nanjing en Chengdu.

3 Documentairevertoning voor mensenrechtendag

De Nederlandse ambassade in Peking organiseert op 3 december een documentairevertoning ter gelegenheid van mensenrechtendag. Elk jaar op en rond mensenrechtendag organiseren Nederlandse ambassades wereldwijd evenementen om aandacht te vestigen op dit belangrijke onderwerp. Een belangrijke manier waarop dit wordt gedaan is het vertonen van films of documentaries van Movies that Matter.

4 Koningin Máxima bezoekt China over toegang tot financiële diensten

Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt van maandag 24 tot en met vrijdag 28 november China als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

5 Consulaat-generaal in Guangzhou gesloten op 27 november

Het consulaat-generaal in Guangzhou zal gesloten zijn op donderdag 27 november 2014. Vanaf vrijdag 28 november bent u weer van harte welkom op het consulaat.

6 Consulaat-generaal Chongqing wordt feestelijk geopend

Op vrijdag 21 november zullen Ambassadeur Jacobi en de (vice)burgemeester van Chongqing de officiële opening verrichten van het nieuwe Nederlandse consulaat-generaal te Chongqing. Naast de openingsceremonie zal tevens een aantal evenementen worden georganiseerd dat de economische, culturele en historische verbanden tussen Nederland en Chongqing onderstreept.

7 Nationale Herdenking MH17

In Amsterdam vindt op maandag 10 november de nationale herdenkingsbijeenkomst van de ramp met vlucht MH17 plaats. De herdenking is alleen toegankelijk voor genodigden. Dit zijn nabestaanden van slachtoffers en betrokkenen bij de vliegramp.

8 ‘Holland and Chongqing: a common past, present and future’

In het kader van de officiële opening van het Nederlands consulaat-generaal in Chongqing, vond op 30 oktober de première van de documentaire ‘Holland and Chongqing: a common past, present and future’, over de historische betrekkingen tussen Nederland en Chongqing, plaats.

9 Half miljard euro aan Chinese orders voor Nederlandse ondernemingen

Tijdens de handelsmissie van minister Ploumen naar China zijn door Nederlandse- en Chinese bedrijven diverse contracten plus een aantal verklaringen voor intensieve samenwerking getekend. In totaal hebben de twaalf overeenkomsten een waarde van minstens een half miljard euro. De verwachting is dat de opbrengst de komende jaren nog aanzienlijk verder oploopt.

10 Ploumen pleit voor bredere dialoog met China

Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) wil de relatie met China verbreden van handel naar de aanpak van wereldwijde thema's. Zoals het opstellen van nieuwe ontwikkelingsdoelen, het bevorderen van gelijke rechten van vrouwen en het effectiever inzetten van ontwikkelingshulp. Dat zei ze dinsdag in een speech op de Fudan Universiteit in de Chinese stad Shanghai.