Nederlandse Vertegenwoordigingen, China

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Sluiting ambassade en consulaten rond de meivakantie

De Nederlandse ambassade te Peking en de consulaten te Shanghai, Chongqing en Guangzhou zullen van 1 tot en met 5 mei gesloten zijn vanwege Chinese en Nederlandse feestdagen. Het Consulaat in Hong Kong is op 1 mei gesloten. Klik door voor onze bereikbaarheid in geval van nood.

2 Koningsdagreceptie 2015 op de residentie in Beijing

Op maandag 27 april trotseerden meer dan 300 gasten de regen in Beijing om de Koningsdagreceptie bij te wonen. Een foto-impressie.

3 EU Delegatie in China bezorgd over veroordeling Li Yan

De Delegatie van de Europese Unie in China is erg bezorgd over de doodstraf met twee jaar opschorting waartoe mevrouw Li Yan is veroordeeld. Ze was een slachtoffer van huiselijk geweld en heeft uit zelfverdediging gehandeld. De EU heeft een sterk en principieel standpunt tegen de doodstraf. De EU beschouwt het als wreed en onmenselijk, terwijl er geen duidelijk bewijs is dat het kan functioneren als afschrikking voor criminaliteit. De EU beschouwt het afschaffen als een essentiële stap in het beschermen van menselijke waardigheid.

4 Dutch Days in China deze lente

Tot en met juni vinden er verspreid over China Dutch Days plaats, waarop Nederland zich presenteert met cultuur, creativiteit en zakelijke en politieke ontmoetingen. Lees er meer over op onze Engelstalige website.

5 Koningsdagreceptie in Shanghai, 27 april

Het Consulaat Generaal te Shanghai organiseert de jaarlijkse koningsdagreceptie op maandagavond 27 april. We hebben nog een aantal kaarten beschikbaar.

6 30 april Koningsnacht

Dit jaar zal Shanghai weten wie zijn verjaardag viert! Holland House Shanghai organiseert een onvergetelijk Koningsnacht feest op 30 april. De entree is gratis en er wordt aangeraden vroeg te komen want... Vol = Vol!

7 Oranjemarkt Shanghai

Kom jij ook je spulletjes verkopen op de Oranjemarkt 26 april? Het wordt een super gezellige middag met veel spelletjes voor de kinderen, een lucky draw en uiteraard een oer-Hollandse vlooienmarkt! Er is op de dag zelf eten en drinken verkrijgbaar tegen een scherpe prijs. En leden van de Nederlandse Vereniging Shanghai krijgen een coupon voor een drankje. Deze kun je halen bij het bestuur.

8 Verklaring van de EU woordvoerder over de veroordeling van Chinese journalist GAO Yu

Afgelopen vrijdag werd de Chinese journaliste GAO Yu veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf, ondanks serieuze twijfels over de juridische procedure. Het vonnis benadrukt de situatie waar meerdere Chinese mensenrechtenverdedigers mee wordt geconfronteerd, waaronder journalisten en bloggers, die vervolgd zijn voor het uitoefenen van hun recht op vrijheid van meningsuiting.

9 Twee Nederlandse films op Beijing Film Festival

Twee Nederlandse films zullen de komende week vertoond worden op het vijfde Beijing International Film Festival. Bij de galavertoning van Michiel de Ruyter, de film over de beroemde admiraal, zullen regisseur Roel Reiné en enkele acteurs aanwezig zijn. Daarnaast draait de documentaire Foto-Eddy, over fotograaf Eddy de Jongh. Deze documentaire werd eerder geselecteerd voor het Internationaal Documentaire Festival Amsterdam.

10 EU opgelucht over vrijlating vrouwenrechtenverdedigers

De delegatie van de Europese Unie naar China neemt met opluchting kennis van de vrijlating van vijf verdedigers van vrouwenrechten. Zij werden vastgehouden op grond van het feit dat ze op Internationale Vrouwendag een campagne tegen seksuele intimidatie wilden lanceren.