Nederlandse Vertegenwoordigingen, China

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Chinees-Nederlandse samenwerking in duurzame stedelijke ontwikkeling

Afgelopen maandag is de 2014 editie van Towards2050: Developing a Sino-Dutch Approach for Sustainable Urbanisation van start gegaan in Beijing. De komende twee weken staan in het teken van Chinees-Nederlandse samenwerking op het gebied van duurzame stedelijke ontwikkeling. Het programma bestaat uit workshops en seminars waar Chinese en Nederlandse ontwerpers en experts aan deelnemen en is onderdeel van de Nederlandse bijdrage aan de Beijing Design Week.

2 Prinsjesdag

Op de derde dinsdag in september (Prinsjesdag) overhandigt de minister van Financien de Miljoenennota en de rijksbegroting aan de Tweede Kamer.

3 Begaan met ‘people, planet & profit’

Naarmate de economische banden tussen Nederland en de Volksrepubliek China worden versterkt, wordt het steeds belangrijker hoe wij met elkaar zakendoen. Zowel in Nederland als in China is het van belang om als ondernemer het juiste evenwicht te vinden tussen ‘people, planet & profit’. De vernieuwde MVO China Gids 2014, die wordt uitgegeven door het Nederlandse economische netwerk in China, geeft een goed beeld van de ontwikkelingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen in China en in Nederland.

4 Ambassade gesloten op 16 september

De Nederlandse Ambassade in Peking is gesloten op dinsdag 16 september in verband met de jaarlijkse heidag. Op woensdag 17 september is de ambassade weer open volgens de reguliere openingstijden.

5 Consulaat-generaal in Shanghai opent Facebook pagina

Het Nederlandse Consulaat-generaal in Shanghai is nu ook op Facebook te vinden. Ga naar onze Facebook pagina en vergeet niet te 'liken'.

6 Minister Timmermans kandidaat voor hoge EU-functie

EU-commissievoorzitter Jean-Claude Juncker maakte op woensdagmiddag bekend wie hij in zijn team wil hebben. Minister Frans Timmermans is daarin zijn eerste vicevoorzitter en rechterhand. Als het Europees Parlement met zijn benoeming akkoord gaat, dan krijgt de minister de portefeuille betere regelgeving, relaties met EU-instellingen, rechtsstatelijkheid en mensenrechten. Minister-president Rutte: ‘Ik ben erg blij met deze belangrijke positie voor Frans Timmermans in de Europese Commissie.’

7 Vertegenwoordigingen gesloten op 8 september

De Nederlandse ambassade en de consulaten-generaal in China zijn gesloten op 8 september in verband met het Chinese Maanfeest. Vanaf dinsdag 9 september bent u weer van harte welkom op de Nederlandse vertegenwoordigingen.

8 Economische missie naar China met minister Lilianne Ploumen

Wilt u zakendoen in China? Ga dan van 25 tot en met 30 oktober mee met de economische missie naar Shanghai en Beijing onder politieke leiding van Lilianne Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

9 Consulaat-generaal Chongqing gesloten in verband met verhuizing

Op 29 augustus 2014 verhuist het Consulaat-generaal te Chongqing naar een nieuw kantoorpand. Het Consulaat-generaal zal op die dag daarom gesloten zijn.

10 China Gender Fund viert tienjarig bestaan in Peking

Ambassadeur Aart Jacobi was op 20 augustus aanwezig bij de viering van het tienjarige bestaan van het China Gender Fund (CGF). De Nederlandse Ambassade in Peking levert een grote bijdrage aan het CGF. ‘Vrouwen hebben vaak te maken met een gebrek aan gelijke kansen in de samenleving, het bedrijfsleven of in de politiek. Gendergelijkheid is een prioriteit van de Nederlandse mensenrechtenstrategie. Dat is waarom Nederland internationaal een voortrekkersrol blijft vervullen op dit gebied. ‘