Nederlandse Vertegenwoordigingen, China

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 "Nederland wil toetreden tot de Asian Infrastrure Investment Bank"

Nederland wil toetreden tot de Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB). Dat heeft minister-president Rutte op zaterdag 28 maart bekend gemaakt na zijn ontmoeting met president Xi Jinping van China tijdens het Boao-forum op het Chinese eiland Hainan. Als zogeheten 'prospective founding member' neemt Nederland komende maanden deel aan de onderhandelingen over de vormgeving van de AIIB. De onderhandelingen over de 'articles of agreement' worden naar verwachting in juni van dit jaar afgerond.

2 Rijksuniversiteit Groningen start als eerste Nederlandse universiteit branch campus in China

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) zal als eerste Nederlandse universiteit een branch campus in China beginnen. In samenwerking met de China Agricultural University uit Beijing vestigt de RUG zich vanaf 2016 in de stad Yantai, provincie Shandong op een nu reeds grotendeels ontwikkelde campus. Woensdag 25 maart ondertekende RUG-collegevoorzitter Sibrand Poppema in Shanghai in het bijzijn van minister-president Mark Rutte een samenwerkingsovereenkomst met de stad Yantai en de China Agricultural University. Het is een initiatief dat vergelijkbaar is met andere branch campuses, zoals die van de University of Nottingham in Ningbo en New York University in Shanghai.

3 Nederland helpt mee aan schonere lucht in China

Bij de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst hebben staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu en haar Chinese collega Chen Jining afgesproken hoe Nederland gaat bijdragen aan een betere luchtkwaliteit in China. Een Nederlandse vertegenwoordiger gaat de Chinese overheid helpen met een nieuwe wet naar Nederlands voorbeeld. Die moet de uitstoot van fabrieken en voertuigen in China drastisch terugbrengen. Ook gaat China gebruik maken van de kennis van Nederlandse instituten als het KNMI en het Planbureau van de Leefomgeving voor het beter in kaart brengen en beheersen van de milieuproblematiek.

4 Minister-president Rutte en staatssecretaris Mansveld naar China

Minister-president Rutte brengt van 24 t/m 29 maart 2015 een bezoek aan China. Hij wordt hierbij vergezeld door staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu. Zij is in China van 23 t/m 27 maart. Aangevoerd door VNO-NCW-voorzitter De Boer reist een delegatie van ruim 70 Nederlandse bedrijven mee.

5 Verklaring over de arrestatie en detentie van vrouwenrechtenactivisten in China

Een woordvoerder van EU Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid in Brussel heeft op 12 maart verklaard dat de arrestatie en detentie van vrouwenrechtenactivisten in China, met de reden dat ze een campagne tegen seksuele intimidatie wilden lanceren op Internationale Vrouwendag, hun recht op vreedzame demonstratie schendt. “We verwachten dat de Chinese autoriteiten ze zonder uitstel vrijlaten en ze onmiddellijk toegang geven tot juridische hulp en tot hun families” zei hij.

6 Nederlands Design pop up store opent in Beijing

Nederlands design is wereldberoemd. Bekend om zijn design met een twist; het is avontuurlijk, simpel en goed doordacht. In de Nederlandse Design pop-up store in het Four Seasons Hotel Beijing vindt u verschillende facetten van Nederlands Design; stijlvolle schoenen, verfijnde woonaccessoires en moderne meubels.

7 Volg Nederlands postennet in China ook op sociale media

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit China? De ambassade in Peking en verschillende consulaten-generaal in China zijn ook actief op sociale media. Op LinkedIn, Twitter en Facebook deelt het netwerk Nederlandse en Engelse informatie, op Weibo en WeChat is Chinees de voertaal.

8 Ambassade en consulaire afdeling gesloten vanwege Chinees Nieuwjaar

De Nederlandse Ambassade in Peking is van woensdag 18 tot en met vrijdag 20 februari 2015 gesloten in verband met Chinees Nieuwjaar. Ook de consulaire afdeling en het TLS Contact Center zijn gesloten. Houd hier rekening mee voor visumaanvragen. Klik door voor de openingstijden van de Consulaten- Generaal. Vanaf maandag 23 februari bent u weer van harte welkom bij alle vertegenwoordigingen. In noodgevallen zijn de Nederlandse vertegenwoordigingen uiteraard bereikbaar.

9 Global Conference on CyberSpace 2015 (GCCS2015)

Op 16 en 17 april 2015 is Nederland gastheer van de Global Conference on CyberSpace 2015 (GCCS2015). De GCCS2015 gaat over de uitdagingen en kansen die verdergaande digitalisering nu en in de toekomst biedt. De conferentie is in Den Haag. Doel van de GCCS2015 is de internationale samenwerking op internetgebied verder te verbeteren. Ook spreken de deelnemers over normen voor verantwoord gebruik van internet. Daarmee willen zij de rol die het internet kan spelen bij het vergroten van welvaart en welzijn versterken.

10 Aantal Chinese toeristen naar Nederland neemt sterk toe

Het afgelopen jaar groeide het aantal toeristen dat van China naar Nederland reisde met 18 procent ten opzichte van 2014, de grootste groei van alle nationaliteiten die Nederland bezochten. Het totaal kwam daarmee op 250.000 Chinese toeristen, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC). Dit is goed nieuws voor de Nederlandse economie en de banden tussen Nederland en China. Voor het komende jaar verwacht het NBTC wederom een forse toename van het aantal Chinese toeristen naar Nederland.