Nederlandse Vertegenwoordigingen, China

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Filmvertoning voor Mensenrechtendag

De Nederlandse Ambassade in Peking organiseert op 9 december een filmvertoning ter gelegenheid van Mensenrechtendag. Elk jaar op en rond Mensenrechtendag organiseren Nederlandse ambassades wereldwijd evenementen om aandacht te vestigen op dit belangrijke onderwerp. Een belangrijke manier waarop dit wordt gedaan is het vertonen van films of documentaires van Movies that Matter.

2 Sluitingsdagen consulaire afdeling in december en januari

De consulaire afdeling van de ambassade zal in december en januari enkele dagen sluiten.

3 Cleveringa-lezingen in Peking en Shanghai

Dit jaar vinden in Peking en Shanghai Cleveringa-lezingen plaats. De Cleveringa-lezing wordt rond eind november over de gehele wereld gehouden om de protestrede te herdenken waarmee professor Cleveringa aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, op 26 november 1940, in verzet kwam tegen het ontslag van zijn joodse collega professor Meijers. Houd er rekening mee dat registratie verplicht is voor beide lezingen en dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is.

4 Verschillende ondertekeningen in de Grote Hal van het Volk

Op maandag 26 oktober, tijdens het staatsbezoek naar China, vonden verschillende ondertekeningen tussen Chinese en Nederlandse ministeries, overheidsorganisaties en bedrijven plaats in de Grote Hal van het Volk. Deze ondertekeningen benadrukken de uitstekende relatie tussen China en Nederland.

5 Toespraken door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander

Tijdens het staatsbezoek naar China, heeft Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander op verschillende momenten toespraken gegeven. Het staatsbezoek was een ideale gelegenheid om de bilaterale betrekkingen te versterken en op hoog niveau economische onderwerpen te bespreken.

6 Staatsbezoek aan Volksrepubliek China

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen van zondag 25 oktober tot en met donderdag 29 oktober een staatsbezoek uit aan de Volksrepubliek China. De Koning en Koningin worden bij hun bezoek vergezeld door minister Koenders van Buitenlandse Zaken. Parallel reist een brede economische missie naar China onder leiding van minister Koenders. Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken en staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport reizen mee met deelmissies op het terrein van agri&food en life sciences&health.

7 Reminder: vanaf 12 oktober biometrische dataverzameling voor Schengenvisum

Vanaf 12 oktober 2015 zullen aanvragers voor een Schengenvisum woonachtig in China hun vingerafdrukken af moeten laten nemen. De biometrische dataverzameling door de Schengenlanden maakt onderdeel uit van een wereldwijd proces dat in 2011 van start ging, en heeft als doel om foutieve identificaties te voorkomen en aanvragers voor een visum te beschermen tegen identiteitsdiefstal.

8 Ambassade tussen 1 en 4 oktober gesloten

Wegens de Nationale Dag van de Volksrepubliek China en de aansluitende ‘Gouden Week’ vakantieperiode voor Chinezen zal de Nederlandse ambassade in Peking tussen 1 oktober (donderdag) en 4 oktober (zondag) gesloten zijn. De ambassade wenst iedereen fijne feestdagen toe!

9 Nederland op de Beijing Design Week 2015

Nederland is trots op het feit dat ze al vele jaren partner is van het Beijing Design Week platform. De Nederlandse bijdrage aan het grote evenement dit jaar (23 september tot 7 oktober) probeert verbinding te leggen met sociale stromingen en verschuivingen in het denken aangaande ontwerpen en urbanisme in China. Hiertoe heeft het belangrijke denkers en opkomend talent in ontwerpen uit zowel China als Nederland samengebracht.

10 Het China Women's Film Festival is voor de derde keer van start gegaan

De strijd om gelijkheid voor vrouwen wordt dit jaar voor de derde keer gepromoot tijdens het China Women's Film Festival (CWFF), dat in Beijing gehouden wordt tussen 19 en 27 september.