Nederlandse Vertegenwoordigingen, China

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Het Verkiezingsontbijt Peking

Woensdag 15 maart vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats in Nederland. Of u nu wel of niet gaat stemmen… de uitslag van de verkiezingen gaat ons allemaal aan en is onderwerp van gesprek.

2 Verkiezingen maart 2017

Nederlanders in het buitenland, die niet staan ingeschreven in Nederland, en zich uiterlijk 1 februari hebben geregistreerd om per brief hun stem in te dienen, hebben als het goed is hun briefstembewijs (per post) plus enveloppen en het stembiljet (per post of per mail) ontvangen.

3 Verklaring van de woordvoerder van de EEAS aangaande de situatie van enkele mensenrechtenactivisten in China

De Europese External Action Service (EEAS), de diplomatieke dienst van de Europese Unie, is op de hoogte van recente informatie over de mishandeling van enkele vastgehouden mensenrechtenadvocaten, Li Heping, Wang Quanzhang en Xie Yang.

4 Openingstijden tijdens Chinees Nieuwjaar

Vanwege Chinees Nieuwjaar zullen de Nederlandse Ambassade en de Consulaten voor het publiek van 27 januari (vrijdag) tot en met 31 januari (dinsdag) gesloten zijn.

5 Export agri & food in 2016 naar recordhoogte

De Nederlandse agri & food sector heeft zijn toonaangevende positie op de wereldmarkt verder verstevigd. In 2016 was de export van agri & food bijna 94 miljard euro, ten opzichte van 90 miljard in 2015.

6 Ambassade verwelkomt jonge Chinese filmmaaksters

Op 14 januari opende de Nederlandse ambassade de deuren voor de sluitingsplechtigheid van de documentairetraining die de Chinese NGO Crossroads voor jonge Chinese filmmaaksters organiseerde.

7 Eerste openbare vertoning van astronomie documentaire Science of Heaven

Vorige week vond op de ambassade de eerste openbare filmvertoning van de documentaire Science of Heaven over Chinese astronomie plaats.

8 Openingstijden tijdens de feestdagen

De Nederlandse ambassade en de consulaten-generaal in China zijn op eerste kerstdag (zondag 25 december 2016), tweede kerstdag (maandag 26 december 2016) en nieuwjaarsdag (zondag 1 januari 2017) gesloten.

9 Netherlands Board of Tourism & Conventions (NBTC) lanceert Holland Travel Book

Op 9 december heeft NBTC op de Nederlandse ambassade haar Holland Travel Book gelanceerd.

10 EU-verklaring voor Internationale Mensenrechtendag

Elk jaar op 10 december viert de internationale gemeenschap de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.