Nederlandse Vertegenwoordigingen, China

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Newsha Tavakolian ontvangt de Grote Prins Claus Prijs 2015

Op 2 december zal ZKH Prins Constantijn de Grote Prins Claus Prijs uitreiken aan de Iraanse fotografe Newsha Tavakolian.

2 Vanaf 12 oktober biometrische dataverzameling voor Schengenvisum

Vanaf 12 oktober 2015 zullen aanvragers voor een Schengenvisum woonachtig in China hun vingerafdrukken af moeten laten nemen. De biometrische dataverzameling door de Schengenlanden maakt onderdeel uit van een wereldwijd proces dat in 2011 van start ging, en heeft als doel om foutieve identificaties te voorkomen en aanvragers voor een visum te beschermen tegen identiteitsdiefstal.

3 Ambassade gesloten op 3 september

De Nederlandse ambassade in Peking zal op 3 september (donderdag) gesloten zijn als gevolg van de Chinese herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog in Azië, 70 jaar geleden. De ambassade zal weer geopend zijn op 4 september (vrijdag).

4 Welkom (terug) Borrel Nederlandse Verening Peking: zondag 30 augustus

De jaarlijkse Welkom (terug) Borrel van de NVP wordt dit jaar op zondag 30 augustus gehouden. Dit jaar is de Chill Bar de locatie waar na de zomer het nieuwe seizoen wordt ingeluid. Geef je snel op, gratis voor leden!

5 Explosies Tianjin – update over veiligheid lucht en water

De ambassade staat in regelmatig contact met andere EU-ambassades in Peking over de veiligheid van de lucht en het water in Tianjin na de explosies. Op basis van de tot dusver verkregen informatie, zijn alle voorzorgsmaatregelen gericht op de gezondheid geconcentreerd op de directe omgeving van het rampgebied en de stad Tianjin. Er lijkt geen reden voor gezondheidsproblemen buiten dit gebied.

6 Minister-president Rutte betuigt medeleven aan slachtoffers in Tianjin

De Nederlandse regering heeft in een brief haar sympathie en medeleven betuigd aan de slachtoffers en hun nabestaanden van de explosies in Tianjin, op 12 augustus jl.

7 Inschrijving Economische Missie China tot 14 augustus

Wilt u zakendoen of zoekt u mogelijkheden voor investeringen en/of samenwerking in China? Neem dan van 25 tot en met 29 oktober 2015 deel aan de multisectorale missie naar Beijing en Shanghai met minister Ploumen en de staatssecretarissen Dijksma en Van Rijn. Inschrijven is mogelijk tot en met 14 augustus aanstaande.

8 Vacatures bij Nederlandse posten in China

Bij de ambassade in Peking en het consulaat in Shanghai zijn momenteel verschillende vacatures, voor Beleidsmedewerker Mensenrechten, webeditor en Science and Technology Officer. Bij interesse graag deze week nog reageren.

9 International Justice Day seminar op ambassade

Vandaag vindt er op de ambassade een seminar plaats om stil te staan bij International Justice Day, georganiseerd door de the Chinese Initiative on International Criminal Justice (CIICJ) . Het onderwerp van het seminar is internationaal strafrecht als inspiratie voor China’s nationale hervormingen in strafrecht.

10 Recente ontwikkelingen mensenrechtensituatie China- EU Verklaring

De recente systematische arrestatie van een aantal mensenrechtenadvocaten en –verdedigers door Chinese veiligheidsdiensten roept serieuze vragen op over China’s inzet om de rechtsstaat te versterken, aldus de Woordvoerder namens de EU.