Nederlandse Vertegenwoordigingen, China

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 ICC Chinese Moot vindt plaats op Peking University

Van 18 tot 20 april werd er op Peking Universiteit de 2014 International Criminal Court Chinese Moot gehouden. Dit evenement werd georganiseerd door de Chinese Initiative on International Criminal Justice (CIICJ), een NGO die opgericht is door jonge Chinese professionals en academici in internationaal recht.

2 Lu Guang krijgt Prins Claus Prijs uit handen van ambassadeur

Fotograaf en fotojournalist Lu Guang is één van de 11 laureaten van de Prins Claus Prijs 2013. Op donderdag 17 april 2014 ontving hij de prijs uit handen van ambassadeur Aart Jacobi in de 798 Photo Gallery, in de 798 kunstenaarswijk in Beijing.

3 Nederlandse media formats populair in China

Op vrijdag 4 april werd de Chinese editie van "Entertainment Experience" officieel gelanceerd in China met het zetten van handtekeningen door regisseur John Woo en zijn dream team van filmmakers, waaronder actrice Zhang Ziyi. Nederlandse TV formats blijven ongekend populair in China en wereldwijd.

4 Hennis in China: “We staan heel goed te boek als het gaat om onze kwaliteit"

“De eerste voorzichtige stappen op weg naar samenwerking zijn gezet. Dialoog en samenwerking met China over vrede en stabiliteit in de wereld zijn cruciaal." Dat zei een tevreden minister Jeanine Hennis-Plasschaert vandaag na afloop van haar 3-daagse bezoek aan China. "Het was heel nuttig. Ik ben onder de indruk van de openheid en vriendelijkheid van de Chinezen.”

5 Minister Hennis-Plasschaert maakt kennis met China

Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert is in China om de relatie tussen beide landen verder te versterken. 'Het begint met kennis van elkaars krijgsmachten en begrip van elkaars cultuur en gedachtegoed', aldus de bewindsvrouw.

6 Minister Hennis bezoekt Beijing, Tianjin en Shanghai

Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert bezoekt deze week Georgië en China. In China heeft de minister een ontmoeting met haar defensiecollega, Generaal Chang Wanquan, en met Generaal Xu Qiliang, vice-voorzitter van de Centrale Militaire Commissie. Verder zal zij een aantal onderdelen van de People’s Liberation Army bezoeken, zoals het Naval Garrison in Shanghai en een luchtmachtbasis en infanteriebrigade in Tianjin, nabij Beijing.

7 Bussemaker spreekt met Chinese mensenrechtenactivisten

Er valt nog een wereld te winnen voor de emancipatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT's) in China. Homoseksualiteit is er geen misdrijf meer maar traditionele opvattingen verhinderen de acceptatie van LHBT's. Chinese mensenrechtenactivisten hebben dat minister Bussemaker laten weten tijdens een gesprek in Beijing.

8 Middelbaar beroepsonderwijs maakt school in China

China kijkt nadrukkelijk naar het Nederlandse middelbaar beroepsonderwijs om vaklui op te leiden. De Chinezen hebben vooral belangstelling voor onze MBO-opleidingen op het gebied van techniek, landbouw, hospitality (gastvrijheid, horeca), economie, en logistiek en watermanagement.

9 Resultaat NSS 2014: wereld weer stap veiliger

De wereld wordt weer veiliger. Tijdens de Nuclear Security Summit (NSS 2014) in Den Haag (Nederland) hebben 58 wereldleiders concrete afspraken gemaakt om te voorkomen dat terroristen nucleair materiaal in handen krijgen waarmee zij een kernwapen zouden kunnen maken. De kans op een nucleaire aanslag - of het dreigen daarmee - wordt zo weer kleiner.

10 China zet deuren verder open voor Nederlandse cultuurmakers

China zet de deuren verder open voor de Nederlandse creatieve industrie. Nederlandse musea gaan hun Chinese collega’s trainen, er worden meer tentoonstellingen en films uitgewisseld, en gezelschappen worden aangemoedigd om aan elkaars festivals deel te nemen.