Nederlandse Vertegenwoordigingen, China

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Sluiting van vertegenwoordigingen rond de feestdagen

De Nederlandse vertegenwoordigingen in China zijn gesloten op donderdag 25 en vrijdag 26 december 2014 in verband met Kerstmis. De vertegenwoordigingen zijn ook gesloten op donderdag 1 en vrijdag 2 januari 2015 in verband met nieuwjaarsdag en een aansluitende brugdag. Het consulaat-generaal in Chongqing kent afwijkende sluitingsdagen tijdens de feestdagen

2 Consulaat-generaal in Chongqing gesloten van 20 tot en met 28 december

Het Nederlandse consulaat-generaal te Chongqing is gesloten van 20 tot en met 28 december.

3 Mensenrechtentulp 2014 voor Mideast Youth

De Mensenrechtentulp 2014 is toegekend aan Mideast Youth. De Mensenrechtentulp is een jaarlijkse prijs van de Minister van Buitenlandse Zaken voor mensenrechtenverdedigers die zich op innovatieve wijze inzetten voor de mensenrechten. Minister Koenders reikt de prijs dinsdag 9 december uit. Namens de organisatie neemt oprichtster en directeur Esra’a Al Shafei de prijs in ontvangst. ‘De dramatische wereldwijde verslechtering van de naleving van mensenrechten vraagt om onconventionele bestrijding van schendingen. Daar blinkt Mideast Youth in uit’, aldus Koenders.

4 Documentairevertoning voor mensenrechtendag

De Nederlandse ambassade vertoonde op 3 december de documentaire 'Dangerous Acts Starring the Unstable Elements of Belarus' ter gelegenheid van mensenrechtendag. Joan Wiegman, Hoofd van de Politieke Afdeling, benadrukte in haar openingswoord het belang van de bevordering en bescherming van mensenrechten, niet alleen voor het individu, maar ook voor de maatschappij als geheel.

5 Consulaat-generaal Shanghai gesloten vanaf 11 uur op 12 december

Het consulaat-generaal in Shanghai zal gesloten zijn vanaf 11 uur op vrijdag 12 december. Vanaf maandag 15 december bent u weer van harte welkom op het consulaat.

6 Reisadvies voor China in een nieuw jasje

Het ministerie van Buitenlandse Zaken steekt alle reisadviezen in een nieuw en overzichtelijk jasje. Elk reisadvies wordt bovendien voorzien van een kleurcode. Zo ziet u in één oogopslag of er veiligheidsrisico’s bestaan voor uw reis naar China en welke gebieden u het beste kunt vermijden.

7 Missie voor geïntegreerde stedelijke en ecologische ontwikkeling

Van 1 tot 5 december zal een Nederlandse delegatie gericht op geïntegreerde stedelijke en ecologische ontwikkeling China bezoeken. De missie wordt geleid Siebe Riedstra, Secretaris Generaal van het ministerie van Milieu en Infrastructuur. Voor deze vijfdaagse missie is een vol schema samengesteld, waarin onder andere een bezoek op hoog niveau aan de ‘China Council on International Cooperation on Environment and Development’ (CCICED) gepland staat.

8 Cleveringa-lezing in Shanghai, 1 december

Ook dit jaar vindt in Shanghai weer de Cleveringa-lezing plaats. Met deze lezing wordt rond eind november over de gehele wereld de protestrede herdacht waarmee professor Cleveringa aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, op 26 november 1940, in verzet kwam tegen het ontslag van zijn joodse collega professor Meijers.

9 Consulaat-generaal in Chongqing officieël geopend

Op 21 november is het consulaat-generaal van Nederland in de West-Chinese stad Chongqing feestelijk geopend. Met deze nieuwste vertegenwoordiging telt het Nederlandse economische netwerk elf vertegenwoordigingen: naast de ambassade in Peking, de consulaten-generaal in Shanghai, Guangzhou en Hongkong en de zes Netherlands Business Support Offices (NBSO’s) in de Chinese steden Dalian, Jinan, Qingdao, Nanjing en Chengdu.

10 Documentairevertoning voor mensenrechtendag

De Nederlandse ambassade in Peking organiseert op 3 december een documentairevertoning ter gelegenheid van mensenrechtendag. Elk jaar op en rond mensenrechtendag organiseren Nederlandse ambassades wereldwijd evenementen om aandacht te vestigen op dit belangrijke onderwerp. Een belangrijke manier waarop dit wordt gedaan is het vertonen van films of documentaries van Movies that Matter.