Nederlandse Vertegenwoordigingen, China

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Nederlandse vertegenwoordigingen gesloten tijdens nationale dag

De Nederlandse ambassade en de consulaten-generaal in China zijn gesloten van woensdag 1 oktober tot en met vrijdag 3 oktober in verband met de Chinese nationale dag. Vanaf maandag 6 oktober bent u weer van harte welkom op de posten.

2 Online verkiezing Mensenrechtentulp 2014 van start

De online verkiezing voor de winnaar van de Mensenrechtentulp 2014 is vandaag van start gegaan. De verkiezing duurt tot vrijdag 10 oktober. Iedereen is welkom om zijn of haar stem uit te brengen op de kandidaat die hen het meest aanspreekt.

3 Beijing Queer Film Festival op de Nederlandse ambassade

In het weekend van 20 en 21 september was de Nederlandse ambassade in Peking tijdelijk omgevormd tot een filmhuis ter gelegenheid van het 7de Beijing Queer Film Festival.

4 Jiangsu Friendship Award voor NBSO Nanjing

Roeland Schuurman, chief representative van het Netherlands Business Support Office (NBSO) in Nanjing, heeft op vrijdag 19 september de Jiangsu Friendship Award uitgereikt gekregen uit handen van Jiangsu vice gouverneur Mr. Zhang Lei. De prijs werd toegekend voor de inzet van Roeland voor het verstevigen van de goede banden tussen de provincie Jiangsu en Nederland. Het toekennen van deze prijs geeft erkenning aan het harde werk van Roeland en het NBSO in Nanjing.

5 Chinees-Nederlandse samenwerking in duurzame stedelijke ontwikkeling

Afgelopen maandag is de 2014 editie van Towards2050: Developing a Sino-Dutch Approach for Sustainable Urbanisation van start gegaan in Beijing. De komende twee weken staan in het teken van Chinees-Nederlandse samenwerking op het gebied van duurzame stedelijke ontwikkeling. Het programma bestaat uit workshops en seminars waar Chinese en Nederlandse ontwerpers en experts aan deelnemen en is onderdeel van de Nederlandse bijdrage aan de Beijing Design Week.

6 Prinsjesdag

Op de derde dinsdag in september (Prinsjesdag) overhandigt de minister van Financien de Miljoenennota en de rijksbegroting aan de Tweede Kamer.

7 Begaan met ‘people, planet & profit’

Naarmate de economische banden tussen Nederland en de Volksrepubliek China worden versterkt, wordt het steeds belangrijker hoe wij met elkaar zakendoen. Zowel in Nederland als in China is het van belang om als ondernemer het juiste evenwicht te vinden tussen ‘people, planet & profit’. De vernieuwde MVO China Gids 2014, die wordt uitgegeven door het Nederlandse economische netwerk in China, geeft een goed beeld van de ontwikkelingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen in China en in Nederland.

8 Ambassade gesloten op 16 september

De Nederlandse Ambassade in Peking is gesloten op dinsdag 16 september in verband met de jaarlijkse heidag. Op woensdag 17 september is de ambassade weer open volgens de reguliere openingstijden.

9 Consulaat-generaal in Shanghai opent Facebook pagina

Het Nederlandse Consulaat-generaal in Shanghai is nu ook op Facebook te vinden. Ga naar onze Facebook pagina en vergeet niet te 'liken'.

10 Minister Timmermans kandidaat voor hoge EU-functie

EU-commissievoorzitter Jean-Claude Juncker maakte op woensdagmiddag bekend wie hij in zijn team wil hebben. Minister Frans Timmermans is daarin zijn eerste vicevoorzitter en rechterhand. Als het Europees Parlement met zijn benoeming akkoord gaat, dan krijgt de minister de portefeuille betere regelgeving, relaties met EU-instellingen, rechtsstatelijkheid en mensenrechten. Minister-president Rutte: ‘Ik ben erg blij met deze belangrijke positie voor Frans Timmermans in de Europese Commissie.’