Nederlandse Vertegenwoordigingen, China

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Leonard Blussé ontvangt prijs van Chinese overheid

Emeritus hoogleraar Leonard Blussé is dit jaar één van de winnaars van de Special Book Award of China.

2 Nederlandse studenten winnen 4 medailles op de Internationale Aardrijkskunde Olympiade in Beijing

Van 16-22 augustus 2016, heeft de 13e Internationale Aardrijkskunde Olympiade (iGeo) plaatsgenomen in Peking met steun van de International Geographical Union.

3 EU-verklaring over de veroordeling van Chinese advocaten en andere mensenrechtenverdedigers op beschuldigingen van staatsondermijning

De veroordelingen van Zhai Yanmin, Hu Shigen, Zhou Shifeng en Gou Hongguo, die sinds half 2015 vastzaten na een arrestatiegolf waarbij meer dan 300 advocaten en mensenrechtenverdedigers het doelwit waren, druisen in tegen China’s toezegging tot versterking van de rechtsstaat.

4 Ondertekening Chinees-Nederlandse overeenkomst voor bamboeprojecten in Afrika

Op 2 augustus, hebben vertegenwoordigers van de Nederlandse, Oegandese, Keniaanse, Ethiopische en Chinese overheden, samen met de Raadswerkgroep van INBAR die haar 42 lidstaten vertegenwoordigd, officieel een overeenkomst ondertekend.

5 Rijksuniversiteit Groningen een stap verder in de opening van een branch campus in China

Op 26 juli nam een delegatie van de Rijksuniversiteit Groningen o.l.v. collegevoorzitter Sibrand Poppema deel aan een evaluatiebijeenkomst met experts van het Chinese onderwijsministerie.

6 Netherlands Business Support Offices werken al 20 jaar voor Nederlandse bedrijven

De Netherlands Business Support Offices (NBSOs) in de Chinese steden Jinan, Nanjing en Wuhan zijn eind 1996 als eerste NBSO kantoren opgericht, en vieren dit jaar hun twintigjarig jubileum.

7 Opening Nederlands visumloket in Nanjing

De Ambassade en de Consulaten-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in China zijn verheugd over de opening van het Nederlands visumloket in Nanjing op 5 juli.

8 Open Dag: Paradijs voor kinderen en hun ouders

Op de hete middag van zaterdag 2 juli, veranderde het terrein van de Nederlandse Ambassade in een paradijs voor dieren, kinderen en hun ouders.

9 Smog Free Project China gelanceerd

De lanceringsceremonie van het Smog Free Project China, ontwikkeld door de Nederlandse kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde en zijn team van deskundigen, vond plaats op 28 juni 2016 tijdens het Forum van Milieujournalisten in Peking.

10 Chinese studenten ontvangen Orange Tulip Scholarship

Op zaterdag 25 juni werd de Orange Tulip Scholarship (OTS) ceremonie gehouden op de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden te Peking.