Nederlandse Vertegenwoordigingen, China

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Nederland in Mensenrechtenraad Verenigde Naties

Het Koninkrijk der Nederlanden is vandaag in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) voor de periode van 2015-2017 gekozen in de Mensenrechtenraad. Minister Koenders (Buitenlandse Zaken) juicht het Nederlandse lidmaatschap toe: ‘Dit onderstreept het belang dat Nederland hecht aan mensenrechten, overal ter wereld.’

2 Consulaat Chongqing gesloten op 24 oktober

Het Nederlandse Consulaat-generaal in Chongqing is gesloten op vrijdag 24 oktober in verband met een heidag. Op maandag 27 oktober is het consulaat weer open volgens de reguliere openingstijden.

3 Bert Koenders benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken

Koning Willem-Alexander heeft Bert Koenders benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken. Op vrijdag 17 oktober 2014 is hij op Paleis Noordeinde door de Koning beëdigd.

4 Mededeling van het Kabinet van de Koning

De minister van Buitenlandse Zaken, drs. F.C.G.M. Timmermans, heeft Zijne Majesteit de Koning verzocht hem met ingang van heden, vrijdag 17 oktober 2014, ontslag te verlenen als minister van Buitenlandse Zaken.

5 Curriculum vitae Bert Koenders

6 MVO meer dan ‘common sense’, een ‘must’ voor bedrijven in China

Afgelopen zomer heeft het ambassadenetwerk in China een nieuwe MVO-gids gepubliceerd voor Nederlandse bedrijven en hun Chinese partners. In de tweede helft van 2014 organiseert de ambassade drie seminars over thema’s uit de gids om bedrijven te ondersteunen bij hun inspanningen om zaken te doen met oog voor ‘people planet & profit’. De seminars worden georganiseerd in samenwerking met BenCham.

7 Minister-president ontvangt beoogd minister van Buitenlandse Zaken

Minister-president Rutte zal op vrijdag 17 oktober a.s. een gesprek voeren met beoogd minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders. Het betreft het gebruikelijke gesprek met een kandidaat-bewindspersoon.

8 Consulaat-generaal Shanghai gesloten op 10 oktober

Het consulaat-generaal in Shanghai zal gesloten zijn op vrijdag 10 oktober wegens een heidag. Vanaf maandag 13 oktober bent u weer van harte welkom op het consulaat.

9 Nederlandse vertegenwoordigingen gesloten tijdens nationale dag

De Nederlandse ambassade en de consulaten-generaal in China zijn gesloten van woensdag 1 oktober tot en met vrijdag 3 oktober in verband met de Chinese nationale dag. Vanaf maandag 6 oktober bent u weer van harte welkom op de posten.

10 Online verkiezing Mensenrechtentulp 2014 van start

De online verkiezing voor de winnaar van de Mensenrechtentulp 2014 is vandaag van start gegaan. De verkiezing duurt tot vrijdag 10 oktober. Iedereen is welkom om zijn of haar stem uit te brengen op de kandidaat die hen het meest aanspreekt.