Nederlandse Vertegenwoordigingen, China

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Ambassade tussen 1 en 4 oktober gesloten

Wegens de Nationale Dag van de Volksrepubliek China en de aansluitende ‘Gouden Week’ vakantieperiode voor Chinezen zal de Nederlandse ambassade in Peking tussen 1 oktober (donderdag) en 4 oktober (zondag) gesloten zijn. De ambassade wenst iedereen fijne feestdagen toe!

2 Nederland op de Beijing Design Week 2015

Nederland is trots op het feit dat ze al vele jaren partner is van het Beijing Design Week platform. De Nederlandse bijdrage aan het grote evenement dit jaar (23 september tot 7 oktober) probeert verbinding te leggen met sociale stromingen en verschuivingen in het denken aangaande ontwerpen en urbanisme in China. Hiertoe heeft het belangrijke denkers en opkomend talent in ontwerpen uit zowel China als Nederland samengebracht.

3 Het China Women's Film Festival is voor de derde keer van start gegaan

De strijd om gelijkheid voor vrouwen wordt dit jaar voor de derde keer gepromoot tijdens het China Women's Film Festival (CWFF), dat in Beijing gehouden wordt tussen 19 en 27 september.

4 Event in Shanghai, 3e dinsdag in September, Prinsjesdag

Op dinsdag 15 september – 3e dinsdag van september – zal ZM de Koning de jaarlijkse Troonrede uitspreken. Graag willen de Nederlandse Vereniging en het Consulaat samen met de Nederlanders in Shanghai bij dit event stilstaan.

5 Newsha Tavakolian ontvangt de Grote Prins Claus Prijs 2015

Op 2 december zal ZKH Prins Constantijn de Grote Prins Claus Prijs uitreiken aan de Iraanse fotografe Newsha Tavakolian.

6 Vanaf 12 oktober biometrische dataverzameling voor Schengenvisum

Vanaf 12 oktober 2015 zullen aanvragers voor een Schengenvisum woonachtig in China hun vingerafdrukken af moeten laten nemen. De biometrische dataverzameling door de Schengenlanden maakt onderdeel uit van een wereldwijd proces dat in 2011 van start ging, en heeft als doel om foutieve identificaties te voorkomen en aanvragers voor een visum te beschermen tegen identiteitsdiefstal.

7 Ambassade gesloten op 3 september

De Nederlandse ambassade in Peking zal op 3 september (donderdag) gesloten zijn als gevolg van de Chinese herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog in Azië, 70 jaar geleden. De ambassade zal weer geopend zijn op 4 september (vrijdag).

8 Welkom (terug) Borrel Nederlandse Verening Peking: zondag 30 augustus

De jaarlijkse Welkom (terug) Borrel van de NVP wordt dit jaar op zondag 30 augustus gehouden. Dit jaar is de Chill Bar de locatie waar na de zomer het nieuwe seizoen wordt ingeluid. Geef je snel op, gratis voor leden!

9 Explosies Tianjin – update over veiligheid lucht en water

De ambassade staat in regelmatig contact met andere EU-ambassades in Peking over de veiligheid van de lucht en het water in Tianjin na de explosies. Op basis van de tot dusver verkregen informatie, zijn alle voorzorgsmaatregelen gericht op de gezondheid geconcentreerd op de directe omgeving van het rampgebied en de stad Tianjin. Er lijkt geen reden voor gezondheidsproblemen buiten dit gebied.

10 Minister-president Rutte betuigt medeleven aan slachtoffers in Tianjin

De Nederlandse regering heeft in een brief haar sympathie en medeleven betuigd aan de slachtoffers en hun nabestaanden van de explosies in Tianjin, op 12 augustus jl.