Nederlandse Vertegenwoordigingen, China

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 China Gender Fund viert tienjarig bestaan in Peking

Ambassadeur Aart Jacobi was op 20 augustus aanwezig bij de viering van het tienjarige bestaan van het China Gender Fund (CGF). De Nederlandse Ambassade in Peking levert een grote bijdrage aan het CGF. ‘Vrouwen hebben vaak te maken met een gebrek aan gelijke kansen in de samenleving, het bedrijfsleven of in de politiek. Gendergelijkheid is een prioriteit van de Nederlandse mensenrechtenstrategie. Dat is waarom Nederland internationaal een voortrekkersrol blijft vervullen op dit gebied. ‘

2 Jeugd Olympische Spelen van start in Nanjing

Op zaterdag 16 augustus zijn in Nanjing de Jeugd Olympische Spelen van start gegaan. Atleten vanuit de hele wereld en in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar komen uit in 31 sportdisciplines. De Nederlandse delegatie bestaat uit 41 atleten die uitkomen in 13 disciplines variërend van badminton tot zwemmen. Tijdens de jeugdolympiade, die duurt tot en met 28 augustus, verblijven de deelnemers in het jeugd Olympisch dorp in Nanjing.

3 #standbyme biedt platform voor internationale homoactivisten

Radio Nederland Wereldomroep greep de Amsterdam Gay Pride aan om homoactivisten van over de hele wereld uit te nodigen naar Nederland. Dankzij de directie Oost Azië van het ministerie van Buitenlandse Zaken waren ook twee Chinese deelnemers aanwezig tijdens de festiviteiten in Amsterdam. Op vrijdag 1 augustus vond er bovendien een debat plaats in de Rode Hoed, waar homoactivisten uit China, Egypte, Kenia, Mexio, Marokko, Uganda en Venezuela een platform kregen voor het delen van hun persoonlijk verhalen en ervaringen.

4 Toespraak Timmermans in VN Veiligheidsraad

Verklaring minister Timmermans tijdens de bijeenkomst van de Veiligheidsraad op 21 juli 2014 in New York over de vliegtuigramp met MH17 in Oekraïne. De toespraak is in het Engels uitgesproken.

5 Vliegramp Oekraïne

Nederland is diep geschokt door de verschrikkelijke ramp met vlucht MH17. Wij treuren om iedereen aan boord, waar zij ook vandaan kwamen. Wij leven mee met al hun dierbaren, vrienden, collega’s en bekenden. De Nederlandse regering doet er alles aan om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen voor de nabestaanden. Nederland maakt zich sterk voor een internationaal onafhankelijk en transparant onderzoek en roept alle betrokken partijen op hier directe en volledige medewerking aan te verlenen.

6 Verklaring van minister-president Rutte n.a.v. het neergestorte vliegtuig boven Oekraïne

Verklaring van de minister-president naar aanleiding van het vliegtuig dat boven Oekraïne is neergestort.

7 Nederlandse Butler Academie opent dochterschool in Chengdu

De Internationale Butler Academie, opgericht in Valkenburg, heeft een nieuwe campus geopend in Chengdu, in de provincie Sichuan in Zuidwest China. Op 10 juli woonden meer dan 200 genodigden de officiële opening bij van de International Butler Academy China. Het nieuwe instituut zal ongeveer 175 butlers per jaar opleiden.

8 Getalenteerde Chinese studenten ontvangen Orange Tulip Studiebeurs

Op 21 juni jl. werd een groep van getalenteerde Chinese studenten in het zonnetje gezet. Tegen de achtergrond van afbeeldingen van oranje tulpen werden op de ambassade Orange Tulip Scholarship (OTS) Programme certificaten uitgereikt aan deze enthousiaste studenten die met steun van sponsoren, Nederlandse hogescholen en universiteiten, de kans krijgen om hun vervolgstudie in Nederland te volgen. In totaal hebben 16 Nederlandse sponsoren een bedrag van EUR 560.000 beschikbaar gesteld aan 46 getalenteerde studenten.

9 Shanghai Fudan University wint mootcourt in Den Haag

Op 13 juni jl. heeft Shanghai Fudan University de finale van de Chinese versie van de “International Criminal Court (ICC) Moot Court Competition” gewonnen. De drie beste teams uit China waren naar Den Haag afgereisd voor een studiebezoek van een week.

10 Chinese markt voor Nederlandse zorgkennis

Volgens onderzoekers is de Nederlandse gezondheidszorg de beste van Europa. Reden voor landen als China om zich te verdiepen in het Nederlandse succes. Door de sterk groeiende middenklasse verlangt China naar een betere gezondheidszorg.