Nederlandse Vertegenwoordigingen, China

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Aanklacht tegen Chinese mensenrechtenadvocaat Pu Zhiqiang- Verklaring EU woordvoerder

De recente aanklacht tegen de prominente Chinese advocaat Pu Zhiqiang heeft serieuze vragen opgeroepen over de samenhang met China’s grondwettelijke garanties van vrijheid van samenscholing, opinie en meningsuiting. Pu Zhiqiang heeft al meer dan een jaar in voorarrest doorgebracht, nadat hij een kleine privé-bijeenkomst had bijgewoond over de 25ste herdenkingsdag van de gebeurtenissen op het Tiananmenplein.

2 Dutch Days Beijing en Shanghai- nu inschrijven

De komende weken staat Nederland in de belangstelling in Beijing en Shanghai met de Dutch Days. Van het Dutch Touch Food Festival tot Dutch Design Week, en van open dag op de ambassade tot een Pecha Kucha avond met als thema Oranje (transformatie). Veel verschillende activiteiten voor jong en oud.

3 IDAHOT 2015: Internationale Dag tegen Homofobie, Transfobie en Bifobie

Op zondag 17 mei, is het de Internationale Dag tegen Homofobie, Transfobie en Bifobie (IDAHOT). Om dit te vieren werd op 15 mei op de Nederlandse ambassade een opening van een portrettentoonstelling over LHBT-personen in west China georganiseerd in samenwerking met Gayspot, een lokale LHBT-organisatie.

4 Sluiting ambassade en consulaten rond de meivakantie

De Nederlandse ambassade te Peking en de consulaten te Shanghai, Chongqing en Guangzhou zullen van 1 tot en met 5 mei gesloten zijn vanwege Chinese en Nederlandse feestdagen. Het Consulaat in Hong Kong is op 1 mei gesloten. Klik door voor onze bereikbaarheid in geval van nood.

5 Koningsdagreceptie 2015 op de residentie in Beijing

Op maandag 27 april trotseerden meer dan 300 gasten de regen in Beijing om de Koningsdagreceptie bij te wonen. Een foto-impressie.

6 EU Delegatie in China bezorgd over veroordeling Li Yan

De Delegatie van de Europese Unie in China is erg bezorgd over de doodstraf met twee jaar opschorting waartoe mevrouw Li Yan is veroordeeld. Ze was een slachtoffer van huiselijk geweld en heeft uit zelfverdediging gehandeld. De EU heeft een sterk en principieel standpunt tegen de doodstraf. De EU beschouwt het als wreed en onmenselijk, terwijl er geen duidelijk bewijs is dat het kan functioneren als afschrikking voor criminaliteit. De EU beschouwt het afschaffen als een essentiële stap in het beschermen van menselijke waardigheid.

7 Dutch Days in China deze lente

Tot en met juni vinden er verspreid over China Dutch Days plaats, waarop Nederland zich presenteert met cultuur, creativiteit en zakelijke en politieke ontmoetingen. Lees er meer over op onze Engelstalige website.

8 Koningsdagreceptie in Shanghai, 27 april

Het Consulaat Generaal te Shanghai organiseert de jaarlijkse koningsdagreceptie op maandagavond 27 april. We hebben nog een aantal kaarten beschikbaar.

9 30 april Koningsnacht

Dit jaar zal Shanghai weten wie zijn verjaardag viert! Holland House Shanghai organiseert een onvergetelijk Koningsnacht feest op 30 april. De entree is gratis en er wordt aangeraden vroeg te komen want... Vol = Vol!

10 Oranjemarkt Shanghai

Kom jij ook je spulletjes verkopen op de Oranjemarkt 26 april? Het wordt een super gezellige middag met veel spelletjes voor de kinderen, een lucky draw en uiteraard een oer-Hollandse vlooienmarkt! Er is op de dag zelf eten en drinken verkrijgbaar tegen een scherpe prijs. En leden van de Nederlandse Vereniging Shanghai krijgen een coupon voor een drankje. Deze kun je halen bij het bestuur.