Nederlandse Vertegenwoordigingen, China

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Inschrijving Economische Missie China tot 14 augustus

Wilt u zakendoen of zoekt u mogelijkheden voor investeringen en/of samenwerking in China? Neem dan van 25 tot en met 29 oktober 2015 deel aan de multisectorale missie naar Beijing en Shanghai met minister Ploumen en de staatssecretarissen Dijksma en Van Rijn. Inschrijven is mogelijk tot en met 14 augustus aanstaande.

2 Vacatures bij Nederlandse posten in China

Bij de ambassade in Peking en het consulaat in Shanghai zijn momenteel verschillende vacatures, voor Beleidsmedewerker Mensenrechten, webeditor en Science and Technology Officer. Bij interesse graag deze week nog reageren.

3 International Justice Day seminar op ambassade

Vandaag vindt er op de ambassade een seminar plaats om stil te staan bij International Justice Day, georganiseerd door de the Chinese Initiative on International Criminal Justice (CIICJ) . Het onderwerp van het seminar is internationaal strafrecht als inspiratie voor China’s nationale hervormingen in strafrecht.

4 Recente ontwikkelingen mensenrechtensituatie China- EU Verklaring

De recente systematische arrestatie van een aantal mensenrechtenadvocaten en –verdedigers door Chinese veiligheidsdiensten roept serieuze vragen op over China’s inzet om de rechtsstaat te versterken, aldus de Woordvoerder namens de EU.

5 Tyfoon alert

Het Consulaat Generaal in Shanghai vraagt uw aandacht voor de tyfoon Chan-Hom die China dit weekend zal bereiken. Wij roepen u op tot voorzichtigheid en raden u aan om de lokale media te volgen voor de actuele stand van zaken (bijvoorbeeld http://eng.weather.gov.cn)

6 Mensenrechtentulp 2015: nominaties open

Tot en met 15 juli kan iedereen een kandidaat voordragen voor de Mensenrechtentulp, via www.humanrightstulip.nl. De Mensenrechtentulp is de mensenrechtenprijs van de Nederlandse regering en staat open voor mensenrechtenverdedigers uit de hele wereld.

7 Wat ik leerde bij de VN Vredesmacht- interview Patrick Cammaert

Generaal-Majoor Patrick Cammaert was onlangs in Peking om training te geven aan het Chinese leger. Hij was hier op uitnodiging van UN Women, de vrouwenorganisatie van de Verenigde Naties. Lees meer over de lessen die hij leerde bij de VN Vredesmacht en het belang van vrouwelijke militairen op missie.

8 Koning en Koningin brengen staatsbezoek aan China

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Xi Jinping een staatsbezoek aan de Volksrepubliek China. Het bezoek zal plaatsvinden in oktober 2015. Na Peking is het voornemen de provincie Shandong en Shanghai te bezoeken.

9 Koenders investeert in brede relatie met China

Op 18 en 19 juni 2015 sprak Minister Koenders van Buitenlandse Zaken tijdens een tweedaags bezoek aan China met diverse Chinese hoogwaardigheidsbekleders over intensievere samenwerking op veiligheids-, mensenrechten-, en economisch terrein. Ook het komende staatsbezoek van Koning Willem-Alexander aan China kwam aan de orde.' Nederland kan als een van de grootste EU-handelspartners van China een 'gateway' naar Europa kan zijn. Er zijn bovendien enorme mogelijkheden voor uitwisseling in de creatieve sector, maar ook op het gebied van landbouw, toerisme en trilaterale samenwerking,' aldus minister Koenders.

10 Screening event documentary ‘Ni Hao Holland’ op de Nederlandse Ambassade

Één van de hoofdthema’s van de Dutch Days Beijing 2015 is Toerisme. In het licht hiervan vond op woensdag 10 juni een vertoning van de documentaire ‘Ni Hao Holland’ plaats op de ambassade.