Nederlandse Vertegenwoordigingen, China

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Aantal Chinese toeristen naar Nederland neemt sterk toe

Het afgelopen jaar groeide het aantal toeristen dat van China naar Nederland reisde met 18 procent ten opzichte van 2014, de grootste groei van alle nationaliteiten die Nederland bezochten. Het totaal kwam daarmee op 250.000 Chinese toeristen, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC). Dit is goed nieuws voor de Nederlandse economie en de banden tussen Nederland en China. Voor het komende jaar verwacht het NBTC wederom een forse toename van het aantal Chinese toeristen naar Nederland.

2 Nederlandse Minister Economische Zaken bezoekt China

De Nederlandse minister van Economische Zaken, de heer Henk Kamp, bezoekt deze week (26-30 januari) de Chinese steden Beijing, Chongqing en de provincie Sichuan. Het doel van zijn bezoek is het verstevigen van de bestaande economische banden met deze plaatsen en de daar gevestigde bedrijven. Daarnaast onderzoekt hij verdere mogelijkheden voor samenwerking met China in de belangrijkste Chinese en Nederlandse economische sectoren. Nederland hecht veel waarde aan de bilaterale relaties met de Volksrepubliek China. Nederland, als een land met veel hoogwaardige, innovatieve industrieën, is reeds een belangrijke speler in China. Het is na Duitsland de belangrijkste Europese handelpartner van China. China is de op twee na grootste investeerder in Nederland.

3 Ambassadeur Jacobi versterkt netwerk ambassade in Nederland

De Nederlandse Ambassadeur in China Aart Jacobi zal volgende aanwezig zijn bij de Ambassadeursconferentie in Den Haag. Tijdens deze conferentie komen alle Nederlandse vertegenwoordigers in het buitenland samen om contacten aan te halen met de politiek, het bedrijfsleven, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties in Nederland.

4 Nederlandse wetenschapper ontvangt belangrijke Chinese prijs

Op 9 januari jl. ontving Dr. Niek Rengers (1939) de 2014 International Science and Technology Cooperation Award van President Xi Jinping en Premier Li Keqiang tijdens een indrukwekkende ceremonie in de Grote Hal van het Volk in Beijing. Dr. Rengers is een van de eerste Nederlanders die deze eervolle prijs heeft ontvangen. Dit is een erkenning van zijn werk op het gebied van natuurrampen in China.

5 Sluiting van vertegenwoordigingen rond de feestdagen

De Nederlandse vertegenwoordigingen in China zijn gesloten op donderdag 25 en vrijdag 26 december 2014 in verband met Kerstmis. De vertegenwoordigingen zijn ook gesloten op donderdag 1 en vrijdag 2 januari 2015 in verband met nieuwjaarsdag en een aansluitende brugdag. Het consulaat-generaal in Chongqing kent afwijkende sluitingsdagen tijdens de feestdagen

6 Consulaat-generaal in Chongqing gesloten van 20 tot en met 28 december

Het Nederlandse consulaat-generaal te Chongqing is gesloten van 20 tot en met 28 december.

7 Mensenrechtentulp 2014 voor Mideast Youth

De Mensenrechtentulp 2014 is toegekend aan Mideast Youth. De Mensenrechtentulp is een jaarlijkse prijs van de Minister van Buitenlandse Zaken voor mensenrechtenverdedigers die zich op innovatieve wijze inzetten voor de mensenrechten. Minister Koenders reikt de prijs dinsdag 9 december uit. Namens de organisatie neemt oprichtster en directeur Esra’a Al Shafei de prijs in ontvangst. ‘De dramatische wereldwijde verslechtering van de naleving van mensenrechten vraagt om onconventionele bestrijding van schendingen. Daar blinkt Mideast Youth in uit’, aldus Koenders.

8 Documentairevertoning voor mensenrechtendag

De Nederlandse ambassade vertoonde op 3 december de documentaire 'Dangerous Acts Starring the Unstable Elements of Belarus' ter gelegenheid van mensenrechtendag. Joan Wiegman, Hoofd van de Politieke Afdeling, benadrukte in haar openingswoord het belang van de bevordering en bescherming van mensenrechten, niet alleen voor het individu, maar ook voor de maatschappij als geheel.

9 Consulaat-generaal Shanghai gesloten vanaf 11 uur op 12 december

Het consulaat-generaal in Shanghai zal gesloten zijn vanaf 11 uur op vrijdag 12 december. Vanaf maandag 15 december bent u weer van harte welkom op het consulaat.

10 Reisadvies voor China in een nieuw jasje

Het ministerie van Buitenlandse Zaken steekt alle reisadviezen in een nieuw en overzichtelijk jasje. Elk reisadvies wordt bovendien voorzien van een kleurcode. Zo ziet u in één oogopslag of er veiligheidsrisico’s bestaan voor uw reis naar China en welke gebieden u het beste kunt vermijden.