Nederlandse Vertegenwoordigingen, China

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Koningin Máxima bezoekt China over toegang tot financiële diensten

Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt van maandag 24 tot en met vrijdag 28 november China als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

2 Cleveringa-lezing in Shanghai, 1 december

Ook dit jaar vindt in Shanghai weer de Cleveringa-lezing plaats. Met deze lezing wordt rond eind november over de gehele wereld de protestrede herdacht waarmee professor Cleveringa aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, op 26 november 1940, in verzet kwam tegen het ontslag van zijn joodse collega professor Meijers.

3 Consulaat-generaal Chongqing wordt feestelijk geopend

Op vrijdag 21 november zullen Ambassadeur Jacobi en de (vice)burgemeester van Chongqing de officiële opening verrichten van het nieuwe Nederlandse consulaat-generaal te Chongqing. Naast de openingsceremonie zal tevens een aantal evenementen worden georganiseerd dat de economische, culturele en historische verbanden tussen Nederland en Chongqing onderstreept.

4 Nationale Herdenking MH17

In Amsterdam vindt op maandag 10 november de nationale herdenkingsbijeenkomst van de ramp met vlucht MH17 plaats. De herdenking is alleen toegankelijk voor genodigden. Dit zijn nabestaanden van slachtoffers en betrokkenen bij de vliegramp.

5 ‘Holland and Chongqing: a common past, present and future’

In het kader van de officiële opening van het Nederlands consulaat-generaal in Chongqing, vond op 30 oktober de première van de documentaire ‘Holland and Chongqing: a common past, present and future’, over de historische betrekkingen tussen Nederland en Chongqing, plaats.

6 Half miljard euro aan Chinese orders voor Nederlandse ondernemingen

Tijdens de handelsmissie van minister Ploumen naar China zijn door Nederlandse- en Chinese bedrijven diverse contracten plus een aantal verklaringen voor intensieve samenwerking getekend. In totaal hebben de twaalf overeenkomsten een waarde van minstens een half miljard euro. De verwachting is dat de opbrengst de komende jaren nog aanzienlijk verder oploopt.

7 Ploumen pleit voor bredere dialoog met China

Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) wil de relatie met China verbreden van handel naar de aanpak van wereldwijde thema's. Zoals het opstellen van nieuwe ontwikkelingsdoelen, het bevorderen van gelijke rechten van vrouwen en het effectiever inzetten van ontwikkelingshulp. Dat zei ze dinsdag in een speech op de Fudan Universiteit in de Chinese stad Shanghai.

8 Topsector agri & food start Holland Center in China

Minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft maandag in Shanghai het startschot gegeven voor het Holland Center in China. Het centrum is een initiatief van het bedrijfsleven in de topsector agri & food en heeft tot doel het succesvol zaken doen van Nederlandse bedrijven in China te vergroten.

9 Amsterdamse missie in China

Van 27 oktober tot en met 1 november brengt een delegatie van Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en culturele instellingen onder leiding van burgemeester Van der Laan een bezoek aan China. De burgemeester bezoekt de steden Guangzhou, Shenzhen en Peking. Wethouder Kajsa Ollongren (Economie, Kunst en Cultuur) en wethouder Dennis Straat van Zaanstad zijn eveneens onderdeel van de delegatie. Met meer dan honderd deelnemers is dit de grootste delegatie vanuit Amsterdam aan China ooit.

10 SMIC en ASML tekenen overeenkomst ter waarde van 450 miljoen Euro

Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC), de grootste en meest vooruitstrevende producent van ‘integrated circuits’ (IC) in China, en ASML, ’s werelds meest toonaangevende leverancier van lithografische systemen uit Eindhoven, tekenden vandaag een ’volume purchase agreement' voor de levering van deze systemen. De overeenkomst heeft een geschatte waarde van 450 miljoen Euro en maakt onderdeel uit van een strategische samenwerking tussen de twee bedrijven.