Nederlandse Vertegenwoordigingen, China

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Koningsdag 2016 groots gevierd in Peking

Meer dan duizend Nederlandse en Chinese gasten vierden afgelopen donderdag Koningsdag in Peking, tijdens de jaarlijkse Koningsdagreceptie. Een kleine foto impressie van een groots feest.

2 Ambassadeur in Mongolië voor aanbieden geloofsbrieven

Op dinsdag 19 april 2016 heeft ambassadeur Ron Keller zijn geloofsbrieven aangeboden aan president Tsakhiagiin Elbegdorj van Mongolië. Na het aanbieden van zijn geloofsbrieven had de ambassadeur een ontmoeting met minister Lundeg Purevsuren van Buitenlandse Zaken.

3 Nederland aanwezig bij de opening van het ICC Moot Court in Peking

De Plaatsvervangend Ambassadeur van de Nederlandse Ambassade in China, de heer André Driessen, heeft een toespraak gehouden bij de openingsceremonie van de International Criminal Court (ICC) Moot Court Competition 2016 in Peking.

4 Uitnodiging aan Nederlanders in China voor de Koningsdagrecepties 2016

De Koningsdagrecepties in Peking, Shanghai, Guangzhou, Chongqing en Chengdu worden dit jaar gehouden op 26, 27, 28 en 29 april. Nederlanders die in de betreffende steden verblijven zijn van harte welkom.

5 Chinees-Nederlandse onderzoeksmissie naar LNG voor Chinese binnenvaart

Op 10 april ging de Chinees-Nederlandse onderzoeksmissie naar vloeibaar (gemaakt) aardgas (Liquefied Natural Gas, LNG) van start. Ambassadeur Ron Keller hield een receptie waarbij Jia Dashan, werkzaam bij het Chinese Ministerie van Transport en vice-president van het Waterborne Transportation Research Institute, als speciale gast aanwezig was.

6 Nederland faciliteert Chinese reizigers uitgebreider

Op 29 februari heeft Nederland als voorzitter van de Raad van de Europese Unie een wederzijdse overeenkomst met China getekend over de afschaffing van de visumplicht voor houders van diplomatieke paspoorten.

7 Openingstijden begin april

De ambassade en de consulaten-generaal van het postennetwerk China zijn op maandag 4 april gesloten in verband met het Chinese Qingming festival.

8 Training over internationalisering en onderzoek succesvol gestart

Op 22 maart is de tweede trainingscursus over internationalisering en onderzoek voor Chinese universiteiten succesvol gestart in Beijing.

9 Aanslagen Brussel: Nederland staat zij aan zij met België

Nadat dinsdagochtend diverse aanslagen in Brussel plaatsvonden, hebben premier Rutte en minister Koenders van Buitenlandse Zaken contact opgenomen met hun Belgische collega’s.

10 Start van het EUNIC Europe Project

EUNIC Cluster China en de Delegatie van de Europese Unie in China kondigen vandaag de start van het EUNIC Europe Project aan. Dit is een reeks van evenementen die wordt georganiseerd voor families met kinderen om de cultuur en tradities van de EUNIC Cluster China lidstaten te promoten.