Nederlandse Vertegenwoordigingen, China

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Het Nederlandse diplomatieke netwerk in China wenst iedereen een gelukkig Chinees Nieuwjaar toe

Het Nederlandse diplomatieke netwerk in China wenst iedereen een gelukkig, gezond en harmonieus jaar van de Aap! We zijn er van overtuigd dat het nieuwe jaar opnieuw de bloeiende vriendschap tussen onze twee landen zal laten zien.

2 Openingstijden tijdens Chinees Nieuwjaar

Vanwege Chinees Nieuwjaar zullen de Nederlandse ambassade en consulaten voor het publiek tussen 8 februari (maandag) en 10 februari (woensdag) gesloten zijn. Vanaf 11 feburari (donderdag) zullen de ambassade en consulaten weer geopend zijn.

3 Zorgen EU over de mensenrechtensituatie in China

Hoewel wij nota hebben genomen van de vrijlating van dhr. Peter Dahlin, blijven de Europese Unie en haar Lidstaten bezorgd over de aanhoudende detenties van mensenrechtenadvocaten en activisten die zich op vreedzame wijze hebben ingezet voor de bescherming van rechten die door de Chinese Grondwet en de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens worden gewaarborgd

4 Oekraïne-referendum

Het raadgevend referendum over het associatieakkoord met Oekraïne is op 6 april 2016.

5 China Southern Airlines en Huawei winnen Nederlandse overheidsprijs

De Chinese bedrijven Huawei and China Southern Airlines hebben een certificaat van waardering ontvangen van het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA). De bedrijven kregen de prijs uitgereikt vanwege hun bijdragen aan de sterke Chinees-Nederlandse samenwerking, en het belang dat ze hechten aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

6 Vijfde China Rainbow Media Awards in Peking

Op 17 januari 2016 werd de vijfde editie van de China Rainbow Media Awards gehouden in Peking. De China Rainbow Media Awards werd georganiseerd door het Beijing Gender Health Education Institute en 11 andere Chinese organisaties.

7 Hoogste Chinese wetenschapsprijs voor Jo Frencken

Op 8 januari heeft Jo Frencken, hoofdonderzoeker Internationale Mondgezondheid van het Radboudumc, de Chinese International Science and Technology Cooperation Award ontvangen. Hij ontving deze prijs uit handen van de Chinese president Xi Jinping.

8 Reiziger kan 24/7 Buitenlandse Zaken bellen op +31 247-247-247

Minister Koenders (Buitenlandse Zaken) heeft zojuist samen met reisspecialist Floortje Dessing een nieuw centraal telefoonnummer voor reizigers geopend. Het ministerie van Buitenlandse Zaken is nu 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar op +31 247-247-247 voor praktische tips en hulpvragen vanuit het buitenland.

9 Verklaring van de woordvoerder van de EEAS aangaande verdwijning van individuen geassocieerd met de Mighty Current uitgever in Hong Kong

Het voortdurende gebrek aan informatie omtrent de omstandigheden van vijf inwoners van Hong Kong (Lui Bo, Gui Minhai, Zhang Zhiping, Lin Rongji en Lee Po) die geassocieerd worden met de uitgever Mighty Current is zeer zorgwekkend.

10 Verklaring van de woordvoerder van de EEAS aangaande weigering visumverlenging van Europese journaliste Ursula Gauthier

De woordvoerder van de Europese External Action Service (EEAS), de diplomatieke dienst van de Europese Unie, heeft een verklaring uitgebracht aangaande de weigering van de Chinese overheid om het visum van de Europese journaliste Ursuala Gauthier te verlengen.