Nederlandse Vertegenwoordigingen, China

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Ambassade 3 tot en met 5 oktober gesloten

Wegens de Nationale Dag van de Volksrepubliek China en de aansluitende ‘Gouden Week’ vakantieperiode voor Chinezen zal de Nederlandse ambassade in Peking 3 oktober (maandag) tot en met 5 oktober (woensdag) gesloten zijn. De ambassade wenst iedereen fijne feestdagen toe!

2 Derde dag van het bezoek van minister Schultz aan China

Op 28 september begon minister Schultz haar dag met een veldbezoek aan het Bengbu gebied. De minister bezocht hier het hoofdkantoor van de Huaihe River Commission (HRC).

3 Reactie minister-president Rutte op eerste uitkomsten JIT-onderzoek

Vanmorgen zijn de nabestaanden geïnformeerd door het Joint Investigation Team (JIT) over de eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. Het gaat om onderzoekresultaten over het wapen waarmee vlucht MH17 is neergehaald, de afvuurlocatie en de aan- en afvoerroute van de BUK-installatie.

4 Tweede dag van het bezoek van minister Schultz aan China

Op 27 september bracht minister Schultz een bezoek aan Tsinghua University waar universiteiten, bedrijven en de overheid hun visies op de ontwikkelingen in autonomous and connected driving in China presenteerden.

5 Eerste dag van het bezoek van minister Schultz aan China

Minister Schultz begon haar bezoek aan China op maandag met een bilaterale meeting bij het Chinese Ministry of Water Resources.

6 "AIDS walk" georganiseerd op de berg Juewei in Shanxi

Afgelopen zaterdag 17 september vond de ‘AIDS walk’ plaats op de berg Juewei in de buurt van Taiyuan in de provincie Shanxi.

7 Nederland zet goede samenwerking met Beijing Design Week door

Op een van de belangrijkste culturele evenementen in de Chinese hoofdstad, de Beijing Design Week (23 september - 7 oktober) zal een breed scala aan kunst en design uit Nederland te zien zijn, variërend van lichtwerken, fotografie, keramiek, architectuur en urban planning.

8 Europese consultatie EU-investeringsovereenkomst China

De EU onderhandelt met China over een investeringsovereenkomst. Deze overeenkomst heeft als doel de handelsrelaties tussen China en de EU te verbeteren en bij te dragen aan eerlijke, transparante en voorspelbare regelgeving voor investeringen in de EU en China.

9 Bezoek minister Schultz aan China van 26 tot 28 september

Van maandag 26 september tot en met woensdag 28 september brengt minister Schultz van Infrastructuur en Milieu samen met een aantal Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen waaronder Deltares en met Rijkswaterstaat een werkbezoek aan Beijing.

10 Verkiezing Tweede Kamer op 15 maart 2017 - Registreer u voor 1 februari 2017

Op 15 maart 2017 vindt de verkiezing plaats van de leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal. U als kiesgerechtigde Nederlander in het buitenland kunt uw stem uitbrengen voor deze verkiezingen. Daarvoor moet u uzelf eerst registreren bij de gemeente Den Haag, ook als u uzelf al eens eerder heeft geregistreerd voor een verkiezing of referendum.