Nederlandse Vertegenwoordigingen, China

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Volg Nederlands postennet in China ook op sociale media

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit China? De ambassade in Peking en verschillende consulaten-generaal in China zijn ook actief op sociale media. Op LinkedIn, Twitter en Facebook deelt het netwerk Nederlandse en Engelse informatie, op Weibo en WeChat is Chinees de voertaal.

2 Ambassade en consulaire afdeling gesloten vanwege Chinees Nieuwjaar

De Nederlandse Ambassade in Peking is van woensdag 18 tot en met vrijdag 20 februari 2015 gesloten in verband met Chinees Nieuwjaar. Ook de consulaire afdeling en het TLS Contact Center zijn gesloten. Houd hier rekening mee voor visumaanvragen. Klik door voor de openingstijden van de Consulaten- Generaal. Vanaf maandag 23 februari bent u weer van harte welkom bij alle vertegenwoordigingen. In noodgevallen zijn de Nederlandse vertegenwoordigingen uiteraard bereikbaar.

3 Global Conference on CyberSpace 2015 (GCCS2015)

Op 16 en 17 april 2015 is Nederland gastheer van de Global Conference on CyberSpace 2015 (GCCS2015). De GCCS2015 gaat over de uitdagingen en kansen die verdergaande digitalisering nu en in de toekomst biedt. De conferentie is in Den Haag. Doel van de GCCS2015 is de internationale samenwerking op internetgebied verder te verbeteren. Ook spreken de deelnemers over normen voor verantwoord gebruik van internet. Daarmee willen zij de rol die het internet kan spelen bij het vergroten van welvaart en welzijn versterken.

4 Minister-President Rutte en Staatssecretaris Mansveld naar China

Minister-president Rutte brengt van 24 t/m 29 maart 2015 een bezoek aan China. Hij wordt hierbij vergezeld door staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu en een delegatie uit het Nederlandse bedrijfsleven. De minister-president neemt tijdens zijn reis onder andere deel aan het Boao Forum for Asia, een jaarlijkse conferentie voor politici en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, wetenschap en media. De reis staat in het teken van de verdere versterking van de diplomatieke en economische banden tussen Nederland en China.

5 Aantal Chinese toeristen naar Nederland neemt sterk toe

Het afgelopen jaar groeide het aantal toeristen dat van China naar Nederland reisde met 18 procent ten opzichte van 2014, de grootste groei van alle nationaliteiten die Nederland bezochten. Het totaal kwam daarmee op 250.000 Chinese toeristen, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC). Dit is goed nieuws voor de Nederlandse economie en de banden tussen Nederland en China. Voor het komende jaar verwacht het NBTC wederom een forse toename van het aantal Chinese toeristen naar Nederland.

6 Nederlandse Minister Economische Zaken bezoekt China

De Nederlandse minister van Economische Zaken, de heer Henk Kamp, bezoekt deze week (26-30 januari) de Chinese steden Beijing, Chongqing en de provincie Sichuan. Het doel van zijn bezoek is het verstevigen van de bestaande economische banden met deze plaatsen en de daar gevestigde bedrijven. Daarnaast onderzoekt hij verdere mogelijkheden voor samenwerking met China in de belangrijkste Chinese en Nederlandse economische sectoren. Nederland hecht veel waarde aan de bilaterale relaties met de Volksrepubliek China. Nederland, als een land met veel hoogwaardige, innovatieve industrieën, is reeds een belangrijke speler in China. Het is na Duitsland de belangrijkste Europese handelpartner van China. China is de op twee na grootste investeerder in Nederland.

7 Ambassadeur Jacobi versterkt netwerk ambassade in Nederland

De Nederlandse Ambassadeur in China Aart Jacobi zal volgende aanwezig zijn bij de Ambassadeursconferentie in Den Haag. Tijdens deze conferentie komen alle Nederlandse vertegenwoordigers in het buitenland samen om contacten aan te halen met de politiek, het bedrijfsleven, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties in Nederland.

8 Nederlandse wetenschapper ontvangt belangrijke Chinese prijs

Op 9 januari jl. ontving Dr. Niek Rengers (1939) de 2014 International Science and Technology Cooperation Award van President Xi Jinping en Premier Li Keqiang tijdens een indrukwekkende ceremonie in de Grote Hal van het Volk in Beijing. Dr. Rengers is een van de eerste Nederlanders die deze eervolle prijs heeft ontvangen. Dit is een erkenning van zijn werk op het gebied van natuurrampen in China.

9 Sluiting van vertegenwoordigingen rond de feestdagen

De Nederlandse vertegenwoordigingen in China zijn gesloten op donderdag 25 en vrijdag 26 december 2014 in verband met Kerstmis. De vertegenwoordigingen zijn ook gesloten op donderdag 1 en vrijdag 2 januari 2015 in verband met nieuwjaarsdag en een aansluitende brugdag. Het consulaat-generaal in Chongqing kent afwijkende sluitingsdagen tijdens de feestdagen

10 Consulaat-generaal in Chongqing gesloten van 20 tot en met 28 december

Het Nederlandse consulaat-generaal te Chongqing is gesloten van 20 tot en met 28 december.