Zakendoen in, China

07RSS

1 t/m 10 van 11

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Sluit aan bij het Holland Paviljoen op de Canton Fair

De Canton Fair is een van de grootste import en export beurzen ter wereld, die jaarlijks in het voor- en najaar in meerdere fases plaatsvindt. De eerstvolgende fase is van 15 tot en met 19 oktober 2012 in Guangzhou. Ook tijdens deze 112e Canton Fair organiseert het Nederlands consulaat-generaal in Guangzhou weer een Holland Paviljoen.

2 Aantal Chinese luchthavens neemt vlucht

Het aantal luchthavens in China groeit de komende jaren flink. Aan de 182 huidige locaties worden tot eind 2015 nog eens 82 nieuwe luchthavens toegevoegd, zo meldt de China Daily. Ook de capaciteit van ruim 100 bestaande luchthavens wordt verder uitgebreid, om het toenemend aantal vliegbewegingen te kunnen blijven verwerken.

3 China: Van 3 naar 13 megapolen

In 2000 telde China 3 megapolen. In 2020 zullen er 13 steden -of clusters van steden- zijn met meer dan 10 miljoen inwoners. Tegen die tijd woont 32% van China’s bevolking in één van deze 13 steden. The Economist Intelligence Unit kijkt wat deze groei betekent voor de leeftijds- en inkomensverdeling en welke uitdagingen er liggen op gebieden als onderwijs, gezondheidszorg, energie en watermanagement.

4 Reis mee met Dutch Design on the Move

De nieuwe reizende pop-up tentoonstelling Dutch Design on the Move (DDOTM) trekt het komende najaar langs Peking, Guangzhou, Shanghai en Hong Kong, om aan de Chinese markt te laten zien wat Nederlands ontwerp te bieden heeft.

5 Co-financiering voor bedrijven die willen investeren in opkomende markten

Nederlandse ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf die kansen zien in China, India, Vietnam, Colombia of Zuid-Afrika kunnen met ingang van 15 juli 2012 gebruik maken van een co-financieringsfaciliteit van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I). Deze faciliteit heet Finance for International Business (FIB).

6 Beyond Shanghai: Consul-Generaal bezoekt Changzhou en Wuxi

Het Nederlandse Consulaat-Generaal in Shanghai brengt de mogelijkheden en kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven buiten Shanghai in kaart. Zogenaamde second and third tier cities, de 'kleinere' miljoenensteden binnen het ressort Jiangsu-Zhejiang-Anhui, zijn snelgroeiende en zich snel ontwikkelende gebieden die over veel middelen én een enorme drive om zich te profileren beschikken. In een reeks bezoeken worden de nodige contacten gelegd en kansen geïdentificeerd.

7 Nederlandse bedrijven bundelen krachten op nieuwe beurs

De Nanjing International Consumer Goods Expo (NICGE) is een nieuwe vakbeurs voor consumentengoederen die tussen 27 en 30 september plaatsvindt in Nanjing, de hoofdstad van de provincie Jiangsu. Het Netherlands Business Support Office Nanjing is van plan om op de beurs een Holland Paviljoen in te richten.

8 Best of BenCham 2012

De Benelux Chamber of Commerce (BenCham) in Shanghai is gestart met de nominatieprocedure voor Best of BenCham 2012. Hiermee worden de spotlights gericht op bedrijven uit de Benelux die zich met succes in China hebben gevestigd.

9 AkzoNobel betrekt nieuw hoofdkantoor in Shanghai

Op 9 juli heeft AkzoNobel het nieuwe hoofdkantoor in Shanghai geopend. De opening werd bijgewoond door zowel de Nederlandse ambassadeur Dhr. Bekink als de Consul-Generaal in Shanghai, dhr. Potman. AkzoNobel is 's werelds grootste producent van verf en coatings en heeft sinds 2008 het hoofdkantoor voor Functional Chemicals Asia in Shanghai. Maandag is het nieuwe kantoor in "Eco City" nabij Jing'an Tempel betrokken, een locatie met ruimte voor 1000 medewerkers.

10 Eindhovense studenten onderzoeken outsourcing in China

De ambassade ontving op 10 juli een groep van tweeëntwintig Eindhovense studenten op de eerste dag van hun internationale studieproject gericht op China. De masterstudenten van de studierichtingen Business Information Systems and Operations, Innovation Management en Management and Logistics onderzoeken aspecten van het thema outsourcing.