Zakendoen in, China

Studiereis Chinese bankentoezichthouder: bestemming Nederland

Vandaag, 13 april, vertrekt een groep van 25 topambtenaren van de Chinese bankentoezichthouder CBRC voor een tweeweekse reis naar Nederland. De Nederlandse Ambassadeur in Peking, Rudolf Bekink, was gisteren samen met de voorzitter van de CBRC, de heer Shang Fulin aanwezig op een kick-off bijeenkomst waarbij de groep uitgeleide werd gedaan.

Het bezoek aan Nederland vindt plaats nadat minister Jan Kees de Jager van Financiën, tijdens zijn bezoek aan China in april 2011, de CBRC uitnodigde voor een tegenbezoek. De bankentoezichthouder van de één na grootste economie ter wereld speelt een belangrijke rol in het Chinese financieel-economische systeem. Omdat de Nederlandse bancaire sector een internationale spilfunctie vervult, is kennisuitwisseling met China van belang.

De organisatie van de reis is in handen van de Duisenberg school of finance in Amsterdam, een toonaangevende Nederlandse business school. Het programma kwam tot stand in nauw overleg met het ministerie van Financiën, de Nederlandsche Bank en de Nederlandse ambassade in Peking. Er staan onder andere ontmoetingen met minister De Jager en DNB-president Klaas Knot op het programma. Namens Nederlandse bancaire sector leveren ING, Rabobank en ABN Amro bijdragen aan het curriculum.