Zakendoen in, China

2012RSS

1 t/m 10 van 140

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Studiebezoek NEA aan Nederland

In de week van 10-14 december bracht het Chinese energieministerie; de National Energy Administration (NEA), een smart grid studiebezoek aan Nederland. Het doel was om uitwisseling van kennis, informatie en expertise op het gebied van smart grid tussen Nederland en China te bevorderen en om samenwerkingen tussen Chinese en Nederlandse partijen te stimuleren.

2 Nederlanders doen goede zaken in China

Afgelopen najaar hield het Nederlands economisch netwerk in China een onderzoek bij Nederlandse bedrijven die hier actief zijn. Met een respons van bijna 40% is nu een schat aan informatie verzameld over het wel en wee van het Nederlandse bedrijfsleven in China.

3 Dutch Design in Zuid-China

De december-editie van het magazine ‘Connecting the Dots’ van The Dutch Design Fashion Architecture (DutchDFA) is geheel gewijd aan Nederlands design in Zuid-China.

4 Bij doorreis zonder visum naar Peking en Shanghai

Nederlanders die op doorreis zijn naar een ander land, kunnen bij tussenlanding op één van de luchthavens van Peking of Shanghai voortaan zonder visum de steden bezoeken. Deze nieuwe regeling gaat op 1 januari 2013 in.

5 HR grote uitdaging voor buitenlandse ondernemers

Human Resources is een belangrijk aandachtspunt voor buitenlandse ondernemers in China. In business surveys van de buitenlandse Kamers van Koophandel in China scoren HR-kwesties hoog in de uitdagingen-top-10.

6 High-tech domineert invoer uit China

Sinds 1996 is de Nederlandse invoer aan high-tech producten uit China verdubbeld. Waar voorheen vooral kleding en schoenen uit China werden geïmporteerd, zijn het tegenwoordig laptops, tablets en mobieltjes.

7 Vervoer per spoor is snel alternatief

De meeste goederen die tussen China en Europa vervoerd worden, vinden hun weg over zee. De 11,870 kilometer lange spoorlijn tussen Rotterdam en Lianyungang in Oost-China is een snel alternatief.

8 Interview plaatsvervangend ambassadeur op investeringsbeurs

Wat is het belang van Chinese overzeese investeringen voor de wereldeconomie en hoe kunnen Chinese bedrijven zich beter voorbereiden op de volwassen, doorontwikkelde markt in het westen?

9 Douaneseminar Post- en koerierszendingen

Op initiatief van de Douaneafdeling van de Nederlandse ambassade, organiseerde de Customs Attaché Club Beijing op 27 november het seminar ‘Post- en koerierszendingen’.

10 China negende bestemming Nederlandse export

De export van goederen naar China is in de eerste zes maanden van 2012 gestegen met ruim 17% ten opzichte van dezelfde periode in 2011. Daarmee is China de sterkste stijger in de Nederlandse ‘Exporttop-10’, aldus het CBS.