Zakendoen in, China

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Chinese markt voor jachtboten biedt kansen voor Nederlandse ondernemers

Het Netherlands Business Support Office (NBSO) in Qingdao publiceerde onlangs een marktanalyse over de sector jachtbouw in China. De organisatie concludeert dat er veel kansen liggen voor Nederlandse bedrijven die actief zijn in de sector. Hoewel er op dit moment nog een tekort is aan watersportfaciliteiten, neemt de vraag naar jachten in China geleidelijk toe.

2 Cathay Pacific China Business Awards 2015 open voor inschrijving

Vanaf vandaag kunnen Nederlandse bedrijven die zaken doen in China of Hongkong zich inschrijven om mee te dingen naar de China Business Award 2015. De Nederlandse bedrijven kunnen zich tot eind september aanstaande online aanmelden. De China Business Award is een jaarlijkse prijs voor het meest succesvolle Nederlandse bedrijf in China.

3 China als rechtsstaat? Bedrijven merken veranderingen in regels en handhaving

China als rechtsstaat? Bedrijven merken veranderingen in regels en handhaving Het zakenklimaat in China verandert, onder meer vanwege de strenger worden wetgeving en handhaving. Vijf Nederlandse experts geven hun visie op de Chinese rechtsstaat in ontwikkeling en kansen en uitdagingen voor ondernemers.

4 Volg het Consulaat Guangzhou op LinkedIn

Het Consulaat-Generaal in Guangzhou heeft een nieuwe pagina op LinkedIn. Interesse in wat er in Guangzhou en China gebeurd op zakelijk gebied? Volg dan hun account. Klik door voor meer informatie.

5 Niek Roozen en Robert ten Elsen: succesvolle Nederlandse architecten in Liaoning

Urbanisatie en ontwikkeling zijn termen die bij iedereen opkomen na een bezoek aan China, waar dag en nacht wordt gebouwd. Het land telt zo´n 16 steden met meer dan 5 miljoen inwoners en ze zijn nog lang niet uitontwikkeld. Dit biedt volop kansen voor Nederlandse architecten. In Shenyang, een stad met ruim 6 miljoen inwoners gelegen in het noordoosten van China, houden de architecten Niek Roozen (Niek Roozen bv Landscape Architects bnt) en Robert ten Elsen (U&A Architectural Design Studio) zich dagelijks bezig met het vormgeven en leefbaar maken van deze betonnen stadsjungle. Renée Derks van het Netherlands Business Support Office (NBSO) sprak met hen over het succes dat beide ondernemers behaald hebben in China.

6 Beijing Design Week: Sponsors gezocht!

Is uw onderneming op zoek naar innovatieve ideeën? Wilt u zich in China profileren als een bedrijf dat staat voor innovatie en creatief gedachtengoed? Sluit dan aan bij de Nederlandse deelname aan de Beijing Design Week 2015.

7 “Je moet niet achterover gaan liggen met je pootjes omhoog”

Simon Smits geeft zijn visie op de handel tussen Nederland en China en kijkt daarbij naar kansen voor het MKB. Smits is sinds december 2012 Directeur-Generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

8 Impact op investeringen: nieuwe Foreign Investment Law

Het stimuleren van buitenlandse investeringen in China blijft een belangrijk thema voor de Chinese overheid. Dit heeft onder andere geleid tot publicatie van een concept Foreign Investment Law, die naar verwachting belangrijke wijzigingen met zich meebrengt. Gaby Smeenk, resident partner bij de Brauw Blackstone Westbroek in Shanghai, licht de belangrijkste wijzigingen toe.

9 China moeilijk toegankelijke markt? PIB kan ondersteunen

In China en Hong Kong zijn diverse PIB’s bezig of in opstart. Een PIB- “Partners for International Business", is een programma van de Rijksdienst voor Ondernemen (RVO) dat clusters van bedrijven kan helpen bij het krijgen van markttoegang in 27 landen. Maurits van Dijk, Project Coordinator PIB bij het Netherlands Office for Science & Technology (NOST) in Peking, geeft in dit artikel meer informatie over het programma.

10 Tijgers en vliegen: Chinees anti-corruptiebeleid ook aandachtspunt voor buitenlandse bedrijven

De Chinese regering heeft al enige tijd de strijd aangebonden met corruptie. Deze overheidscampagne brengt ook, sommigen zeggen juist, voor buitenlandse bedrijven risico’s met zich mee. Meer dan 100 hoge overheidsdienaren (“tijgers”) zijn aangeklaagd voor corruptie sinds het 18e congres van de Communistische Partij in november 2012, maar ook buitenlandse bedrijven zijn onderwerp van onderzoek. In dit artikel handvatten om met deze veranderende omgeving om te gaan.