Zakendoen in, China

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Nederlandse Visserij Succesvol in China

De Chinezen consumeren grote hoeveelheden vis en seafood per jaar. De Chinese visserij kan echter niet voldoen aan de binnenlandse vraag. Dit biedt mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven die actief zijn in deze industrie. De grootste beurs in China op het gebied van vis en seafood, China Fisheries & Seafood Expo, vindt plaats van 4 tot 6 november 2015 in de kuststad Qingdao. Net als 2014 zal Nederland dit jaar Nederland vertegenwoordigd zijn met een Holland Paviljoen, georganiseerd door het Nederlands Visbureau in samenwerking met LNV en NBSO Jinan-Qingdao.

2 Nauwere samenwerking Nederland en China op gebied van energie, technologie en toerisme – banden in West-China aangehaald

Om de bestaande economische banden met China te verstevigen en verdere mogelijkheden van samenwerking in de belangrijke handelssectoren energie en technologie te verkennen, bezocht de Nederlandse minister van Economische Zaken Henk Kamp van 26 tot 30 januari de Chinese steden Beijing, Chongqing en de provincie Sichuan, in gezelschap van zestig Nederlandse bedrijven en een groep wetenschappers. Hierbij een overzicht van de belangrijkste resultaten.

3 West China biedt kansen voor Nederlandse bedrijven

Hoewel de Chinese economie als geheel minder hard groeit dan de afgelopen decennia, groeit de economie in het Westen van China nog altijd flink. Minister Kamp bezocht deze regio tijdens zijn bezoek. Welke kansen liggen hier voor het Nederlandse bedrijfsleven?

4 Elske Smith, Hoofd Economische Afdeling, stelt zich voor

Elske Smith is sinds januari Hoofd van de Economische Afdeling in Peking. Ze begon haar loopbaan in het bedrijfsleven, maar stapte al snel over naar de overheid. Ze heeft bij verschillende ministeries en bij de Tweede Kamer gewerkt. Voordat ze naar Peking verhuisde, werkte ze bij het Ministerie van Economische Zaken, waar ze Directeur van het Bureau Bestuursraad was. Ze stelt zich voor en deelt haar eerste indrukken van China.

5 Nationaal Icoon QuTech op reis met Minister Kamp

Een van de bedrijven die Minister Kamp vergezelden is QuTech. QuTech werkt in Delft aan speciaal ontwikkelde nanochips die kwantum-bits in zowel een 0 als 1 laat bestaan. Zo krijgen computers veel meer rekenkracht. QuTech werd eind vorig jaar verkozen tot een van de Nationale Iconen. Dit zijn baanbrekende innovatieve projecten die zorgen voor toekomstige welvaart en bijdragen aan het oplossen van vergrijzing, het energievraagstuk en het wereldvoedseltekort. Ronald Hanson, Antoni van Leeuwenhoek professor aan de Universiteit Delft en bij QuTech, vertelt over het bezoek aan China.

6 Minister-President Rutte en Staatssecretaris Mansveld naar China

Minister-president Rutte brengt van 24 t/m 29 maart 2015 een bezoek aan China. Hij wordt hierbij vergezeld door staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu en een delegatie uit het Nederlandse bedrijfsleven. De minister-president neemt tijdens zijn reis onder andere deel aan het Boao Forum for Asia, een jaarlijkse conferentie voor politici en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, wetenschap en media. De reis staat in het teken van de verdere versterking van de diplomatieke en economische banden tussen Nederland en China.

7 Nieuwe ZakendoeninChina Nieuwsbrief is uit

De nieuwe Zakendoen in China nieuwsbrief is uit, dit keer over ondernemen in de creatieve industrie. Artikelen over (Dutch) design, mode, gaming, muziek en meer. Klik door om de nieuwsbrief te lezen en voor een gratis abonnement.

8 Minister-President Rutte en Staatssecretaris Mansveld naar China

Minister-president Rutte brengt van 24 t/m 29 maart 2015 een bezoek aan China. Hij wordt hierbij vergezeld door staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu en een delegatie uit het Nederlandse bedrijfsleven. De minister-president neemt tijdens zijn reis onder andere deel aan het Boao Forum for Asia, een jaarlijkse conferentie voor politici en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, wetenschap en media. De reis staat in het teken van de verdere versterking van de diplomatieke en economische banden tussen Nederland en China.

9 Nieuwe gezichten bij economisch postennetwerk

De afgelopen tijd is het Nederlands economisch netwerk in China versterkt met een aantal nieuwe mensen. Zo is Elske Smith het nieuwe hoofd van de Economische Afdeling op de ambassade in Peking. Judith van de Bovenkamp is de nieuwe hoofdvertegenwoordiger in Wuhan van het Netherlands Business Support Office aldaar, en bij het NBSO in Dalian gaat Renee Derks in maart van start. Voor Innovatie is Taake Manning de nieuwe attache in Peking en houdt Anoek van de Steeg zich in Shanghai met dit onderwerp bezig. In de volgende nieuwsbrief zal Elske Smith zich nader voorstellen.

10 De groei van Designbeurzen in China

Wat betreft de creatieve industrie en vooral op het gebied van design heeft China een enorme ambitie en honger, honger naar nieuwe ideeën, nieuwe producten en om meer internationaal gerenommeerd design in China neer te zetten. Design moet alle nieuwe huizen vullen, alle luxe hotels die in aanbouw zijn, alle kantoren en de cafés. Veel Nederlandse ontwerpers zijn al aanwezig in China en gebruiken onder meer verschillende design beurzen om onder de aandacht van het publiek te komen. Anouchka van Driel, medewerker cultuur bij de ambassade in Peking beschrijft de verschillen tussen twee belangrijke beurzen.