Zakendoen in, China

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Minister van Economische Zaken bezoekt China

De Nederlandse minister van Economische Zaken, de heer Henk Kamp, bezoekt deze week (26-30 januari) de Chinese steden Beijing, Chongqing en de provincie Sichuan. Het doel van zijn bezoek is het verstevigen van de bestaande economische banden met deze plaatsen en de daar gevestigde bedrijven. Daarnaast onderzoekt hij verdere mogelijkheden voor samenwerking met China in de belangrijkste Chinese en Nederlandse economische sectoren. Nederland hecht veel waarde aan de bilaterale relaties met de Volksrepubliek China. Nederland, als een land met veel hoogwaardige, innovatieve industrieën, is reeds een belangrijke speler in China. Het is na Duitsland de belangrijkste Europese handelpartner van China. China is de op twee na grootste investeerder in Nederland.

2 Nederlands Paviljoen tijdens China International Boat Show

De Chinese jachtbouw industrie heeft een snelle groei doorgemaakt de afgelopen vijf jaar. Dit biedt veel mogelijkheden dus voor Nederlandse bedrijven actief in deze industrie. Daarom wordt er een Nederlands paviljoen georganiseerd tijdens de China International Boat Show 2015 in Shanghai van 9 tot 12 April.

3 Bedrijvenbijeenkomst 'Nederland pakt kansen in West-China'

Met de opening in november van het nieuwe consulaat-generaal in Chongqing, is Nederland klaar om meer economische kansen te pakken in het snel groeiende westen van China. Welke kansen er zijn en hoe bedrijven die kunnen pakken, is vrijdag 19 december onderwerp van een bedrijvenbijeenkomst in Rotterdam.

4 Dutch Mindset Workshop Chengdu: Chinese werknemers leren over Nederlandse cultuur

In vervolg op de succesvolle workshop ‘Dutch Culture’ in Dalian in maart dit jaar, verzorgde Lilian Kranenburg van ChinaMoves voor NBSO Chengdu eenzelfde workshop voor zakenrelaties en werknemers van Nederlandse bedrijven in de Sichuanese hoofdstad. Het ging hier om een korte introductie over de herkomst van Nederlandse zakelijke en sociale ethiek, verschillen in time management aangevuld met situatie schetsen typerend voor die situaties waar de communicatie tussen beide zijden tot misverstand of consternatie kan leiden.

5 Ondernemen in de energiesector

In maart van dit jaar tekende minister van Economische Zaken Henk Kamp samen met zijn Chinese tegenhanger van de National Energy Agency (NEA) een hernieuwd memorandum of understanding (MoU) op het gebied van energie. De ondertekening vond plaats onder toeziend oog van zowel president Xi Jinping als premier Rutte. Sindsdien is er niet stilgestaan in de energiesamenwerking tussen onze twee landen.

6 Zakendoen in China is mensenwerk voor Albert van Pabst

‘Ik was in Zuid Afrika toen een lokale zakenrelatie in 2002 een opmerking maakte die me tot op de dag van vandaag bijstaat. “De 20e eeuw was de eeuw van Amerika, de 21e eeuw wordt de eeuw van China.” Daar ligt de kiem voor mijn interesse in China, in Zuid-Afrika, vijf jaar voordat ik voet zette op Chinese bodem.’

7 Het Nederlandse bedrijfsleven in China: stand van zaken

Elke twee jaar onderzoekt het Nederlandse economische netwerk in China hoe het lokale ondernemersklimaat wordt ervaren door het Nederlandse bedrijfsleven dat actief is in China. De resultaten geven inzicht in de mogelijkheden en uitdagingen die China opwerpt voor ondernemers die zakendoen in China.

8 Handelsmissie ‘Vergroening van de Chinese kolenketen’

In het kader van de energiesamenwerking tussen Nederland en China wordt van 10 tot en met 14 november een handelsmissie georganiseerd naar China rondom het thema ‘Greening China’s Coal’. De delegatieleden leggen bezoeken af in Peking, Tianjin, Binnen-Mongolië en Shanxi. De deelnemerslijst omvat zowel grote petrochemische bedrijven als kleinere Nederlandse high-tech ondernemers op het gebied van vergroening van fossiele brandstoffen.

9 Half miljard euro aan Chinese orders voor Nederlandse ondernemingen

Tijdens de handelsmissie van minister Ploumen naar China zijn door Nederlandse- en Chinese bedrijven diverse contracten plus een aantal verklaringen voor intensieve samenwerking getekend. In totaal hebben de twaalf overeenkomsten een waarde van minstens een half miljard euro. De verwachting is dat de opbrengst de komende jaren nog aanzienlijk verder oploopt.

10 Professor Aart Kleijn verwisselt Amsterdam voor Chengdu

Begin dit jaar verruilde professor doctor Aart Kleijn Amsterdam voor Chengdu, de hoofdstad van de West Chinese provincie Sichuan. De Chinese overheid benaderde hem om in deze stad van 16 miljoen inwoners het Center of Interface Dynamics for Sustainability op te zetten aan het nieuwe Chengdu Development Center of Science and Technology.