Zakendoen in, China

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Mongolië: zaken doen op de uitgestrekte steppe

Mongolië, buurland van China, biedt ook veel kansen voor Nederlandse bedrijven. Naast mijnbouw bijvoorbeeld de sectoren land- en tuinbouw, veeteelt, financiën, (kasjmier) kleding en onderwijs. Mongolië, Nederland en de Europese Unie stimuleren allen de economische groei in deze opkomende economie. Gijs Bakker, handel en economie medewerker van het consulaat in Mongolië beschrijft de kansen.

2 Nieuw Kansenrapport: Automobielsector Hubei

Onlangs publiceerde Netherlands Business Support Office (NBSO) in Wuhan, een marktanalyse over de automobielsector in de provincie Hubei in Centraal China. Hubei is één van de vijf grootste automobielcentra in China.

3 Hoe kan ik betrouwbaarheid van mijn Chinese zakenpartner controleren?

Wilt u oplichting voorkomen en een betrouwbare partner voor uw bedrijf in de Chinese markt vinden? Europese Midden- en Klein Bedrijven (MKB) dienen hun due diligence toe te passen alvorens zaken te doen met Chinese bedrijven. Het EU SME Center organiseert op 4 augustus (10 uur Nederlandse tijd) aanstaande een webinar (een online seminar) over dit onderwerp. Spreker is de Nederlander Rogier van Bijnen, hoofd van R & P Beijing China Lawyers' Office en sinds 6 jaar werkzaam als advocaat in China. Voertaal van het seminar is Engels.

4 E-commerce handel in Agro-food producten groeit in China

Ook op agro-food gebied is de invloed van e-commerce duidelijk merkbaar. De online handel neemt toe in deze producten, en er komen steeds kansen bij. Nick Hong, Seniormedewerker Agro-Food op het Nederlands consulaat in Shanghai, licht toe.

5 “Het mooie van China is dat alles morgen weer anders kan zijn”

E-commerce zakendoen in China valt of staat met het vertrouwen van de klant, net als bij traditioneel zakendoen. Dat bewijst de Nederlandse online supermarkt Holland at Home. Het bestaat sinds 2005 en is sinds 2009 ook actief in China. Van oorsprong gericht op Nederlandse expats in het buitenland, verstuurde het in 2014 zo’n 40.000 orders naar Chinese klanten. Oprichtster Chrystal van Goor den Oosterlingh vertelt over de exponentiële groei.

6 Nieuwsbrief: “Veel mythes over e-commerce in China”

“Er doen veel mythes de ronde over e-commerce in China”, zegt Bjorn van der Veen. “Iedereen heeft gehoord van TMall, het e-commerce platform met het grootste marktaandeel, maar wat maar weinig mensen weten, is dat maar 10% van de TMall shops rendabel is.” Van der Veen, directeur van SaleSupply China, woont nu bijna 9 jaar in China. Hij stond mede aan de wieg van het DigiDutch platform, een collectief van Nederlandse bedrijven gespecialiseerd in Chinese e-commerce. In dit interview vertelt hij over DigiDutch, prikt hij mythes door en reikt hij bouwstenen aan voor een succesvolle e-commerce strategie.

7 “Die 1,3 miljard mensen, dat is niet je markt”

Anneke Luwema, vertrekkend Consul-generaal in Guangzhou en van huis uit Sinoloog, landde 30 jaar geleden voor het eerst in China. Na de zomer wordt ze ambassadeur in Zwitserland, eerder was ze onder meer plaatsvervangend ambassadeur in Shanghai en Seoel. In dit interview kijkt ze terug op vier jaar Guangzhou.

8 Nieuwsbrief: 8 Trends in E-commerce in China

E-commerce in China ontwikkelt zich razendsnel. In dit artikel bespreekt Madelon Nouwen de 8 belangrijkste trends, van B2C (Business2Consumer) tot O2O (Online2Offline). Madelon Nouwen is beleidsmedewerker handel en economie op de Nederlandse ambassade in Peking.

9 Nieuwsbrief: Holland is al een merk - Het hoe en wat van e-commerce in China

E-commerce is booming in China. Voor wie hier al langer zaken doet, is dat oud nieuws. Ongeveer zoiets als “China wordt steeds belangrijker in de wereld.” Ja ja, die kennen we. Veel minder mensen kunnen je echter uitleggen hoe de grootste platformen werken, en waar de toegevoegde waarde van buitenlandse producten voor de Chinese consument ligt. Daarom is het Consulaat Generaal in Guangzhou met hulp van Nederlandse en Chinese experts in het onderwerp gedoken. En daar is het Kansenrapport Cross-Border E-Commerce uitgekomen. Ruben de Bie, Handelsmedewerker van het Consulaat Guangzhou, vat de hoofdpunten voor u samen.

10 Help mijn product wordt nagemaakt- Wat te doen tegen online inbreuk op uw merkenrecht

Het is welbekend dat er in China veel producten van Westerse producten worden nagemaakt. Maar wat kun je hier als bedrijf tegen ondernemen? Reinout van Malenstein, Intellectual Property Expert bij de China IPR SME Helpdesk, geeft antwoord.