Zakendoen in, China

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Ontmoet bedrijven uit Shandong tijdens seminar in Den Haag

Van 17 tot 20 september organiseert de provincie Shandong een handelsdelegatie naar Nederland. De delegatie brengt een bezoek aan haar zusterprovincie Noord Holland, de provincie Gelderland en organiseert op vrijdag 18 september een seminar, matchmaking & networking event in het World Forum in Den Haag.

2 Kansen in de zuivelsector in Heilongjiang, noordoost China

Het Netherlands Business Support Office (NBSO) in Dalian publiceerde recentelijk een marktanalyse over de zuivelsector in Heilongjiang in noordoost China. Heilongjiang is na Binnen-Mongolië de grootste zuivelproducent van het land.

3 Agro-Food Handelsmissie China 14-21 november

Aansluitend op het staatsbezoek dat Zijne Koninklijke Hoogheid koning Willem-Alexander in oktober 2015 aan China zal brengen, organiseert de provincie Gelderland een economische missie naar China van 14 tot en met 21 november 2015 voor Gelderse ondernemers uit de Agro-Food sector.

4 Mongolië: zaken doen op de uitgestrekte steppe

Mongolië, buurland van China, biedt ook veel kansen voor Nederlandse bedrijven. Naast mijnbouw bijvoorbeeld de sectoren land- en tuinbouw, veeteelt, financiën, (kasjmier) kleding en onderwijs. Mongolië, Nederland en de Europese Unie stimuleren allen de economische groei in deze opkomende economie. Gijs Bakker, handel en economie medewerker van het consulaat in Mongolië beschrijft de kansen.

5 Nieuw Kansenrapport: Automobielsector Hubei

Onlangs publiceerde Netherlands Business Support Office (NBSO) in Wuhan, een marktanalyse over de automobielsector in de provincie Hubei in Centraal China. Hubei is één van de vijf grootste automobielcentra in China.

6 Hoe kan ik betrouwbaarheid van mijn Chinese zakenpartner controleren?

Wilt u oplichting voorkomen en een betrouwbare partner voor uw bedrijf in de Chinese markt vinden? Europese Midden- en Klein Bedrijven (MKB) dienen hun due diligence toe te passen alvorens zaken te doen met Chinese bedrijven. Het EU SME Center organiseert op 4 augustus (10 uur Nederlandse tijd) aanstaande een webinar (een online seminar) over dit onderwerp. Spreker is de Nederlander Rogier van Bijnen, hoofd van R & P Beijing China Lawyers' Office en sinds 6 jaar werkzaam als advocaat in China. Voertaal van het seminar is Engels.

7 E-commerce handel in Agro-food producten groeit in China

Ook op agro-food gebied is de invloed van e-commerce duidelijk merkbaar. De online handel neemt toe in deze producten, en er komen steeds kansen bij. Nick Hong, Seniormedewerker Agro-Food op het Nederlands consulaat in Shanghai, licht toe.

8 “Het mooie van China is dat alles morgen weer anders kan zijn”

E-commerce zakendoen in China valt of staat met het vertrouwen van de klant, net als bij traditioneel zakendoen. Dat bewijst de Nederlandse online supermarkt Holland at Home. Het bestaat sinds 2005 en is sinds 2009 ook actief in China. Van oorsprong gericht op Nederlandse expats in het buitenland, verstuurde het in 2014 zo’n 40.000 orders naar Chinese klanten. Oprichtster Chrystal van Goor den Oosterlingh vertelt over de exponentiële groei.

9 Nieuwsbrief: “Veel mythes over e-commerce in China”

“Er doen veel mythes de ronde over e-commerce in China”, zegt Bjorn van der Veen. “Iedereen heeft gehoord van TMall, het e-commerce platform met het grootste marktaandeel, maar wat maar weinig mensen weten, is dat maar 10% van de TMall shops rendabel is.” Van der Veen, directeur van SaleSupply China, woont nu bijna 9 jaar in China. Hij stond mede aan de wieg van het DigiDutch platform, een collectief van Nederlandse bedrijven gespecialiseerd in Chinese e-commerce. In dit interview vertelt hij over DigiDutch, prikt hij mythes door en reikt hij bouwstenen aan voor een succesvolle e-commerce strategie.

10 “Die 1,3 miljard mensen, dat is niet je markt”

Anneke Luwema, vertrekkend Consul-generaal in Guangzhou en van huis uit Sinoloog, landde 30 jaar geleden voor het eerst in China. Na de zomer wordt ze ambassadeur in Zwitserland, eerder was ze onder meer plaatsvervangend ambassadeur in Shanghai en Seoel. In dit interview kijkt ze terug op vier jaar Guangzhou.