Zakendoen in, China

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Bedrijvenbijeenkomst 'Nederland pakt kansen in West-China'

Met de opening in november van het nieuwe consulaat-generaal in Chongqing, is Nederland klaar om meer economische kansen te pakken in het snel groeiende westen van China. Welke kansen er zijn en hoe bedrijven die kunnen pakken, is vrijdag 19 december onderwerp van een bedrijvenbijeenkomst in Rotterdam.

2 Dutch Mindset Workshop Chengdu: Chinese werknemers leren over Nederlandse cultuur

In vervolg op de succesvolle workshop ‘Dutch Culture’ in Dalian in maart dit jaar, verzorgde Lilian Kranenburg van ChinaMoves voor NBSO Chengdu eenzelfde workshop voor zakenrelaties en werknemers van Nederlandse bedrijven in de Sichuanese hoofdstad. Het ging hier om een korte introductie over de herkomst van Nederlandse zakelijke en sociale ethiek, verschillen in time management aangevuld met situatie schetsen typerend voor die situaties waar de communicatie tussen beide zijden tot misverstand of consternatie kan leiden.

3 Ondernemen in de energiesector

In maart van dit jaar tekende minister van Economische Zaken Henk Kamp samen met zijn Chinese tegenhanger van de National Energy Agency (NEA) een hernieuwd memorandum of understanding (MoU) op het gebied van energie. De ondertekening vond plaats onder toeziend oog van zowel president Xi Jinping als premier Rutte. Sindsdien is er niet stilgestaan in de energiesamenwerking tussen onze twee landen.

4 Zakendoen in China is mensenwerk voor Albert van Pabst

‘Ik was in Zuid Afrika toen een lokale zakenrelatie in 2002 een opmerking maakte die me tot op de dag van vandaag bijstaat. “De 20e eeuw was de eeuw van Amerika, de 21e eeuw wordt de eeuw van China.” Daar ligt de kiem voor mijn interesse in China, in Zuid-Afrika, vijf jaar voordat ik voet zette op Chinese bodem.’

5 Het Nederlandse bedrijfsleven in China: stand van zaken

Elke twee jaar onderzoekt het Nederlandse economische netwerk in China hoe het lokale ondernemersklimaat wordt ervaren door het Nederlandse bedrijfsleven dat actief is in China. De resultaten geven inzicht in de mogelijkheden en uitdagingen die China opwerpt voor ondernemers die zakendoen in China.

6 Handelsmissie ‘Vergroening van de Chinese kolenketen’

In het kader van de energiesamenwerking tussen Nederland en China wordt van 10 tot en met 14 november een handelsmissie georganiseerd naar China rondom het thema ‘Greening China’s Coal’. De delegatieleden leggen bezoeken af in Peking, Tianjin, Binnen-Mongolië en Shanxi. De deelnemerslijst omvat zowel grote petrochemische bedrijven als kleinere Nederlandse high-tech ondernemers op het gebied van vergroening van fossiele brandstoffen.

7 Half miljard euro aan Chinese orders voor Nederlandse ondernemingen

Tijdens de handelsmissie van minister Ploumen naar China zijn door Nederlandse- en Chinese bedrijven diverse contracten plus een aantal verklaringen voor intensieve samenwerking getekend. In totaal hebben de twaalf overeenkomsten een waarde van minstens een half miljard euro. De verwachting is dat de opbrengst de komende jaren nog aanzienlijk verder oploopt.

8 Professor Aart Kleijn verwisselt Amsterdam voor Chengdu

Begin dit jaar verruilde professor doctor Aart Kleijn Amsterdam voor Chengdu, de hoofdstad van de West Chinese provincie Sichuan. De Chinese overheid benaderde hem om in deze stad van 16 miljoen inwoners het Center of Interface Dynamics for Sustainability op te zetten aan het nieuwe Chengdu Development Center of Science and Technology.

9 Topsector agri & food start Holland Center in China

Minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft maandag in Shanghai het startschot gegeven voor het Holland Center in China. Het centrum is een initiatief van het bedrijfsleven in de topsector agri & food en heeft tot doel het succesvol zaken doen van Nederlandse bedrijven in China te vergroten.

10 SMIC en ASML tekenen overeenkomst ter waarde van 450 miljoen Euro

Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC), de grootste en meest vooruitstrevende producent van ‘integrated circuits’ (IC) in China, en ASML, ’s werelds meest toonaangevende leverancier van lithografische systemen uit Eindhoven, tekenden vandaag een ’volume purchase agreement' voor de levering van deze systemen. De overeenkomst heeft een geschatte waarde van 450 miljoen Euro en maakt onderdeel uit van een strategische samenwerking tussen de twee bedrijven.