Zakendoen in, China

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Holland Paviljoen tijdens de Expo Central China 2015 in Wuhan

Van 18-20 mei wordt de 9e Central China Investment and Trade Expo (Expo Central China 2015) georganiseerd in Wuhan, hoofdstad van de provincie Hubei.Nederland is tijdens de Expo vertegenwoordigd met een Holland paviljoen. Met de ‘Rise of the Central China’ campagne investeert de Chinese overheid actief in de ontwikkeling van de zes centraal gelegen provincies (Shanxi, Henan, Anhui, Hubei, Hunan & Jiangxi). Deze provincies huisvesten gezamenlijk een kwart van de Chinese bevolking en een vijfde van China’s economische productie. De economie in Centraal China groeit gestaag, wat mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven biedt om zich in de markt te zetten.

2 Kansen Tuinbouwsector Shandong voor Nederlandse Bedrijven

Het Netherlands Business Support Office (NBSO) in Jinan heeft een marktanalyse geschreven over de sector tuinbouw in de provincie Shandong in China. De provincie Shandong is de belangrijkste provincie in China in termen van totale waarde, toegevoegde waarde, import en export van agro-producten. NBSO Jinan deed een studie naar deze sector in Shandong. Het rapport schetst de huidige situatie in Shandong. Het is vooral gericht op plantaardige productie en de distributiekanalen van deze producten en beschrijft kansen voor Nederlandse bedrijven.

3 Holland Paviljoen op Meat Industry Exhibition Qingdao

De vleessector in China groeit de laatste jaren sterk; de eetgewoontes van de Chinezen veranderen en daardoor neemt vooral de vleesconsumptie toe. Tevens neemt, door de verhoogde welvaart in China, de vraag naar kwalitatief goed vlees toe. De Dutch Meat & Feed Centre Beijing organiseert een Holland Paviljoen op de jaarlijkse China International Meat Industry Exhibition (CIMIE). CIMIE is een van de belangrijkste expo’s op het gebied van de vleesindustrie in China en biedt goede kansen voor bedrijven actief in deze sector om zichzelf te promoten.

4 Made in China 2025

De Chinese regering introduceerde vorige maand het ‘Made in China 2025’ initiatief. Het betreft plannen om de Chinese maakindustrie op een hoger technologisch niveau te tillen en om het internationaal concurrentievermogen te vergroten. Van een ‘big manufacturer’ naar een ‘manufacturing industry superpower’.

5 Herziene Foreign Investment Catalogue per 10 april van kracht

De "Catalogue for the Guidance of Foreign Investment Industries" vormt een fundament voor de regulering van buitenlandse directe investeringen in China. Het geeft een overzicht welke investeringen worden aangemoedigd, welke aan beperkingen zijn gebonden en welke zijn verboden voor buitenlandse investeerders.

6 "Nederland wil toetreden tot de Asian Infrastrure Investment Bank"

Nederland wil toetreden tot de Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB). Dat heeft minister-president Rutte op zaterdag 28 maart bekend gemaakt na zijn ontmoeting met president Xi Jinping van China tijdens het Boao-forum op het Chinese eiland Hainan. Als zogeheten 'prospective founding member' neemt Nederland komende maanden deel aan de onderhandelingen over de vormgeving van de AIIB. De onderhandelingen over de 'articles of agreement' worden naar verwachting in juni van dit jaar afgerond.

7 Premier Rutte en Staatssecretaris Mansveld in China

Minister-president Rutte brengt van 24 t/m 29 maart 2015 een bezoek aan China. Hij wordt hierbij vergezeld door staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu. Zij is in China van 23 t/m 27 maart. Aangevoerd door VNO-NCW-voorzitter De Boer reist een delegatie van ruim 70 Nederlandse bedrijven mee.

8 Urbanisatie en water: “Chinezen kopen liever techniek dan dat ze betalen voor consultancy”

Rijkswaterstaat werkt sinds een jaar of vijftien samen met China, en Gerard de Vries werkt sinds 2009 als programma manager van deze Nederlands-Chinese watersamenwerking. Hij stuurt vanuit Nederland diverse projecten die er lopen aan, onderhoudt het netwerk en komt vier tot vijf keer per jaar in China. Tijdens dit bezoek deed hij Shanghai, Nanjing en Bengbu aan en eindigde bij het Ministerie van Water Resources in Beijing. Wij vroegen hem naar de lessen en kansen bij de lopende watersamenwerking en de nieuwe focus op groene urbanisatie.

9 E-Commerce in China: U bent 1 klik verwijderd van de Chinese markt

E-commerce is enorm in opkomst- ook in China. De Chinese consument is zeer vertrouwd met online aankopen en de Chinese e-commerce platforms reiken tot ver over de Chinese grens. Voor Nederlandse ondernemers lijken mogelijkheden ruim aanwezig om zich op deze markt te wagen, zeker gezien de goede reputatie van Europese producten in China. Het nieuwe platform DigiDutch biedt Nederlandse ondernemers een helpende hand bij e-commerce activiteiten in China. Premier Rutte lanceert het platform op woensdag 25 maart in Shanghai.

10 NBSO Dalian: Wisseling van de Wacht

Bij het Netherlands Business Support Office (NBSO) in de Noord-Chinese kuststad Dalian vertrekt na vier jaar Chief Representative Bas Overtoom. Zijn vervangster Renée Derks is inmiddels gearriveerd en samen werken ze hard aan een goede overdracht, waarin het persoonlijk overdragen van de contacten met de lokale overheden, het Chinese- en het Nederlandse bedrijfsleven in de regio, centraal staat. “Een van de belangrijkste toegevoegde waarde van een NBSO is dat wij waardevolle contacten tussen de Nederlanders en Chinezen kunnen faciliteren, daarom is het goed overdragen van het NBSO regionale netwerk zo belangrijk’, aldus Overtoom. “Het zijn nu twee hele intensieve weken, maar ik ontmoet dan ook honderden mensen, zodat ik meteen de Nederlandse bedrijven, die hier naar toe komen goed kan supporten.”, vult Derks aan.