Zakendoen in China

Currently in the spotlights

CSR Guide

People, planet en profit

Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen neemt een bedrijf de verantwoordelijkheid voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Het gaat om het vinden van een duurzame balans tussen people, planet en profit. Dit is niet alleen goed voor mens en milieu, het is een ‘business case’.

Topsectoren

Kansen in China

In 2011 heeft de Nederlandse overheid negen topsectoren aangewezen, waarbinnen Nederland in internationaal opzicht uitblinkt in kennis, ontwikkeling en innovatie. Het Nederlands economisch netwerk in China heeft deze topsectoren verder onderverdeeld in sector- en regiospecifieke informatie.

Nieuwsbrief

Zakendoen in China

Het Nederlands economisch netwerk in China verstuurt een digitale nieuwsbrief over zakendoen in China. Hierin leest u nieuws over de belangrijkste handelsmissies, beurzen en evenementen, ziet u in welke sectoren kansen liggen voor het Nederlandse bedrijfsleven en komen ondernemers met China-ervaring aan het woord.

Postennetwerk

Waar vindt u ons?

Het Nederlands postennetwerk in China bestaat uit de ambassade in Peking, de vier consulaten-generaal in Hongkong, Guangzhou, Shanghai en Chongqing, en zes Netherlands Business Support Offices (NBSO's).

Uitgelicht

Postennetwerk

Economische afdeling

Economische afdeling

Onze diensten

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Visa voor zakenreizigers

Visa voor zakenreizigers

Orange Carpet

Nieuwsbrief Zakendoen in China

E-mailnieuwsbrief

Nieuwsbrief Zakendoen in China

21 mei 2015 Van 16 tot en met 20 mei 2015 bracht Maarten Camps, Secretaris Generaal van het Ministerie van Economische Zaken een bezoek aan China, zijn eerste. Hij bezocht hoofdstad Peking en de stad Chengdu in West China. Wij vroegen hem naar zijn indrukken en de kansen voor Nederlandse bedrijven.

21 mei 2015 Het Netherlands Business Support Office (NBSO) in Wuhan heeft een sectorschets geschreven over de fotonica (opto-electronica) sector in China. Wuhan is de hoofdstad van de provincie Hubei en het politiek, cultureel en economisch centrum van Centraal China. In Wuhan is het grootste fotonisch centrum van China gevestigd: Wuhan Optics Valley. Hoewel de snelheid waarmee de fotonica zich in China ontwikkelt van de laatste jaren is, is Wuhan Optics Valley al ruim drie decennia lang China’s meest ontwikkelde centrum in deze sector. Lees hier meer over de kansen voor Nederlandse bedrijven.