Zakendoen in China

Currently in the spotlights

CSR Guide

People, planet en profit

Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen neemt een bedrijf de verantwoordelijkheid voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Het gaat om het vinden van een duurzame balans tussen people, planet en profit. Dit is niet alleen goed voor mens en milieu, het is een ‘business case’.

Topsectoren

Kansen in China

In 2011 heeft de Nederlandse overheid negen topsectoren aangewezen, waarbinnen Nederland in internationaal opzicht uitblinkt in kennis, ontwikkeling en innovatie. Het Nederlands economisch netwerk in China heeft deze topsectoren verder onderverdeeld in sector- en regiospecifieke informatie.

Nieuwsbrief

Zakendoen in China

Het Nederlands economisch netwerk in China verstuurt een digitale nieuwsbrief over zakendoen in China. Hierin leest u nieuws over de belangrijkste handelsmissies, beurzen en evenementen, ziet u in welke sectoren kansen liggen voor het Nederlandse bedrijfsleven en komen ondernemers met China-ervaring aan het woord.

Postennetwerk

Waar vindt u ons?

Het Nederlands postennetwerk in China bestaat uit de ambassade in Peking, de vier consulaten-generaal in Hongkong, Guangzhou, Shanghai en Chongqing, en zes Netherlands Business Support Offices (NBSO's).

Uitgelicht

Postennetwerk

Economische afdeling

Economische afdeling

Onze diensten

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Visa voor zakenreizigers

Visa voor zakenreizigers

Orange Carpet

Nieuwsbrief Zakendoen in China

E-mailnieuwsbrief

Nieuwsbrief Zakendoen in China

29 juni 2015 Hong Kong en Nederland hebben veel overeenkomsten, geografisch- als sluis naar een groter achterland- maar ook qua mensen. “De mentaliteit komt overeen. Nederlanders en Hong Kong Chinezen zijn internationaal georiënteerd, open-minded en leergierig en ze hebben een neus voor zakelijke deals. Ondernemerschap zit bij beiden in het bloed.” Wilfred Mohr, Consul-generaal te Hong Kong vertelt over de verschillen in zakendoen tussen Hong Kong en China en over de kansen voor Nederlandse ondernemers.

28 mei 2015 De Netherlands Business Support Offices (NBSOs) in Wuhan en Chengdu en het Consulaat-Generaal in Chongqing hebben een overzicht geschreven over recente ontwikkelingen in het internationale spoornetwerk in Centraal en West-China. Nu productiefaciliteiten in China steeds verder landinwaarts schuiven, bieden de nieuwe spoorverbindingen een sneller alternatief voor vervoer over zee. Europese markten zijn hiermee vanuit China direct bereikbaar over land, zonder eerst een omweg over zee te hoeven maken. Centraal en West-China zijn daardoor niet langer China’s ‘achterland’. Dit biedt kansen voor Nederlandse bedrijven.