Zakendoen in China

Currently in the spotlights

CSR Guide

People, planet en profit

Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen neemt een bedrijf de verantwoordelijkheid voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Het gaat om het vinden van een duurzame balans tussen people, planet en profit. Dit is niet alleen goed voor mens en milieu, het is een ‘business case’.

Topsectoren

Kansen in China

In 2011 heeft de Nederlandse overheid negen topsectoren aangewezen, waarbinnen Nederland in internationaal opzicht uitblinkt in kennis, ontwikkeling en innovatie. Het Nederlands economisch netwerk in China heeft deze topsectoren verder onderverdeeld in sector- en regiospecifieke informatie.

Nieuwsbrief

Zakendoen in China

Het Nederlands economisch netwerk in China verstuurt een digitale nieuwsbrief over zakendoen in China. Hierin leest u nieuws over de belangrijkste handelsmissies, beurzen en evenementen, ziet u in welke sectoren kansen liggen voor het Nederlandse bedrijfsleven en komen ondernemers met China-ervaring aan het woord.

Postennetwerk

Waar vindt u ons?

Het Nederlands postennetwerk in China bestaat uit de ambassade in Peking, de vier consulaten-generaal in Hongkong, Guangzhou, Shanghai en Chongqing, en zes Netherlands Business Support Offices (NBSO's).

Uitgelicht

Postennetwerk

Economische afdeling

Economische afdeling

Onze diensten

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Visa voor zakenreizigers

Visa voor zakenreizigers

Orange Carpet

Nieuwsbrief Zakendoen in China

E-mailnieuwsbrief

Nieuwsbrief Zakendoen in China

12 november 2014 In vervolg op de succesvolle workshop ‘Dutch Culture’ in Dalian in maart dit jaar, verzorgde Lilian Kranenburg van ChinaMoves voor NBSO Chengdu eenzelfde workshop voor zakenrelaties en werknemers van Nederlandse bedrijven in de Sichuanese hoofdstad. Het ging hier om een korte introductie over de herkomst van Nederlandse zakelijke en sociale ethiek, verschillen in time management aangevuld met situatie schetsen typerend voor die situaties waar de communicatie tussen beide zijden tot misverstand of consternatie kan leiden.

6 november 2014 ‘Ik was in Zuid Afrika toen een lokale zakenrelatie in 2002 een opmerking maakte die me tot op de dag van vandaag bijstaat. “De 20e eeuw was de eeuw van Amerika, de 21e eeuw wordt de eeuw van China.” Daar ligt de kiem voor mijn interesse in China, in Zuid-Afrika, vijf jaar voordat ik voet zette op Chinese bodem.’