Zakendoen in China

Currently in the spotlights

CSR Guide

People, planet en profit

Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen neemt een bedrijf de verantwoordelijkheid voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Het gaat om het vinden van een duurzame balans tussen people, planet en profit. Dit is niet alleen goed voor mens en milieu, het is een ‘business case’.

Topsectoren

Kansen in China

In 2011 heeft de Nederlandse overheid negen topsectoren aangewezen, waarbinnen Nederland in internationaal opzicht uitblinkt in kennis, ontwikkeling en innovatie. Het Nederlands economisch netwerk in China heeft deze topsectoren verder onderverdeeld in sector- en regiospecifieke informatie.

Nieuwsbrief

Zakendoen in China

Het Nederlands economisch netwerk in China verstuurt een digitale nieuwsbrief over zakendoen in China. Hierin leest u nieuws over de belangrijkste handelsmissies, beurzen en evenementen, ziet u in welke sectoren kansen liggen voor het Nederlandse bedrijfsleven en komen ondernemers met China-ervaring aan het woord.

Postennetwerk

Waar vindt u ons?

Het Nederlands postennetwerk in China bestaat uit de ambassade in Peking, de vier consulaten-generaal in Hongkong, Guangzhou, Shanghai en Chongqing, en zes Netherlands Business Support Offices (NBSO's).

Uitgelicht

Postennetwerk

Economische afdeling

Economische afdeling

Onze diensten

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Visa voor zakenreizigers

Visa voor zakenreizigers

Orange Carpet

Nieuwsbrief Zakendoen in China

E-mailnieuwsbrief

Nieuwsbrief Zakendoen in China

16 april 2015 De vleessector in China groeit de laatste jaren sterk; de eetgewoontes van de Chinezen veranderen en daardoor neemt vooral de vleesconsumptie toe. Tevens neemt, door de verhoogde welvaart in China, de vraag naar kwalitatief goed vlees toe. De Dutch Meat & Feed Centre Beijing organiseert een Holland Paviljoen op de jaarlijkse China International Meat Industry Exhibition (CIMIE). CIMIE is een van de belangrijkste expo’s op het gebied van de vleesindustrie in China en biedt goede kansen voor bedrijven actief in deze sector om zichzelf te promoten.

8 april 2015 De Chinese regering introduceerde vorige maand het ‘Made in China 2025’ initiatief. Het betreft plannen om de Chinese maakindustrie op een hoger technologisch niveau te tillen en om het internationaal concurrentievermogen te vergroten. Van een ‘big manufacturer’ naar een ‘manufacturing industry superpower’.