Zakendoen in China

Currently in the spotlights

CSR Guide

People, planet en profit

Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen neemt een bedrijf de verantwoordelijkheid voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Het gaat om het vinden van een duurzame balans tussen people, planet en profit. Dit is niet alleen goed voor mens en milieu, het is een ‘business case’.

Topsectoren

Kansen in China

In 2011 heeft de Nederlandse overheid negen topsectoren aangewezen, waarbinnen Nederland in internationaal opzicht uitblinkt in kennis, ontwikkeling en innovatie. Het Nederlands economisch netwerk in China heeft deze topsectoren verder onderverdeeld in sector- en regiospecifieke informatie.

Nieuwsbrief

Zakendoen in China

Het Nederlands economisch netwerk in China verstuurt een digitale nieuwsbrief over zakendoen in China. Hierin leest u nieuws over de belangrijkste handelsmissies, beurzen en evenementen, ziet u in welke sectoren kansen liggen voor het Nederlandse bedrijfsleven en komen ondernemers met China-ervaring aan het woord.

Postennetwerk

Waar vindt u ons?

Het Nederlands postennetwerk in China bestaat uit de ambassade in Peking, de vier consulaten-generaal in Hongkong, Guangzhou, Shanghai en Chongqing, en zes Netherlands Business Support Offices (NBSO's).

Uitgelicht

Postennetwerk

Economische afdeling

Economische afdeling

Onze diensten

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Visa voor zakenreizigers

Visa voor zakenreizigers

Orange Carpet

Nieuwsbrief Zakendoen in China

E-mailnieuwsbrief

Nieuwsbrief Zakendoen in China

26 januari 2015 De Nederlandse minister van Economische Zaken, de heer Henk Kamp, bezoekt deze week (26-30 januari) de Chinese steden Beijing, Chongqing en de provincie Sichuan. Het doel van zijn bezoek is het verstevigen van de bestaande economische banden met deze plaatsen en de daar gevestigde bedrijven. Daarnaast onderzoekt hij verdere mogelijkheden voor samenwerking met China in de belangrijkste Chinese en Nederlandse economische sectoren. Nederland hecht veel waarde aan de bilaterale relaties met de Volksrepubliek China. Nederland, als een land met veel hoogwaardige, innovatieve industrieën, is reeds een belangrijke speler in China. Het is na Duitsland de belangrijkste Europese handelpartner van China. China is de op twee na grootste investeerder in Nederland.

16 januari 2015 De Chinese jachtbouw industrie heeft een snelle groei doorgemaakt de afgelopen vijf jaar. Dit biedt veel mogelijkheden dus voor Nederlandse bedrijven actief in deze industrie. Daarom wordt er een Nederlands paviljoen georganiseerd tijdens de China International Boat Show 2015 in Shanghai van 9 tot 12 April.